FÓRMULA 1
Esports 21/06/2015

Espectacular accident d'Alonso i Räikkönen a Àustria

L'asturià i el finlandès abandonen a la primera volta després que el McLaren acabés sobre el Ferrari

N. G.
2 min
Accident entre Alonso i Räikkönen a Àustria / TV3

BarcelonaFernando Alonso plantejava aquesta cursa com un test, com un entrenament, després de les sancions que acumulava per a aquest GP d'Àustria. El pilot, però, ha hagut de posar els peus a terra abans d'hora.

Quan s'estava disputant la primera volta de la cursa, l'asturià ha tingut un espectacular accident amb el finlandès Kimi Räikkönen. Alonso, que ha arrencat penúltim, ha acabat sobre el Ferrari de Räikkönen i els dos monoplaces han anat fregant la tanca de protecció un sobre l'altre fins que s'han aturat. Afortunadament, tot i l'espectacularitat, tot ha quedat en un ensurt, ja que els dos pilots han sortit del cotxe per si mateixos. Alonso després del xoc ha anat per precaució al centre mèdic : "He anat al centre mèdic per l'alarma que ha sortit al cotxe. Han estat 34 forces G, però estic bé", ha dit Alonso.

"He sortit molt bé, Räikkönen ha començat a patinar al segon revolt, tots l'hem començat a avançar fins que se n'ha anat cap a l'esquerra, on era jo. Hem anat els dos contra el mur, ha estat una mica estrany, perquè que patinin tant els cotxes anant amb quarta o cinquena velocitat és estrany", ha explicat l'asturià.

El pilot de McLaren ha explicat que després del xoc no sabia on era: "Quan era a dalt només veia el cel. Quan he vist que tenia un Ferrari a sota pel retrovisor, he intentat sortir ràpid del cotxe per saber si ell estava bé, i llavors he vist que ell estava traient el volant i que estava bé".

L'accident ha provocat l'entrada del cotxe de seguretat a la pista, que s'hi ha estat fins a la setena volta, quan els dos cotxes ja havien estat retirats.

stats