Esports
Esports 19/03/2015

L'esport català treu targeta vermella al govern espanyol

El sector aixeca la veu per manifestar-se contra els greuges que pateix

àlex Gozalbo
2 min
Unes 2.000 persones, contra els greuges a l'esport català / PERE TORDERA

BarcelonaEl món de l'esport català s'ha reunit aquest dijous al Poliesportiu Estació del Nord de Barcelona per manifestar-se contra els greuges que pateix l'esport català. Durant l'acte, que s'ha organitzat sota el lema "Sortim a guanyar", diferents presidents de federacions i personalitats han llegit un manifest de color vermell que s'ha lliurat a cadascun dels assistents. En acabar la seva lectura, tots l'han aixecat a la vegada, formant un mosaic d'una gran targeta vermella en contra d'aquestes mesures legislatives del govern espanyol que amenacen la viabilitat del sector.

"Ens hem reunit per reivindicar la importància del sector esportiu. La campanya té com a objectiu canviar les lleis que afecten l'esport català, que pateix uns greuges que avui denunciem", ha reconegut Gerard Esteva. El president de la la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha alertat que el sector de l'esport català es troba en una situació d'ofegament. "Les entitats esportives complim amb la legalitat vigent, però demanem una simplificació de les mesures legislatives", ha recordat.

"L'esport és un dels eixos vertebradors de la nostra societat", ha explicat Gerard Esteva. "L'excessiva burocratització és un problema. Cal lluitar perquè la llei ens doni suports i no ens persegueixi", ha afegit. "La viabilitat dels clubs està en perill i és per això que demanem al govern central que canvien les lleis que ens ofeguen", ha dit per tancar un discurs que ha rebut molts aplaudiments.

Els presidents Josep Maria Bartomeu (Barça), Joan Collet (Espanyol) i Jordi Villacampa (Fiatc Joventut) no s'ha perdut un acte que ha reunit moltes personalitats del món de la política, com el conseller Francesc Homs o el secretari general de l'Esport Ivan Tibau, i de l'esport, com Isidre Esteve, Jordi Sans o Carme Lluveras.

Andreu Subies (futbol) i Joan Fa (bàsquet) han liderat la presència de presidents de les federacions esportives catalanes. Gairebé 8.000 persones s'han adherit al manifest impulsat per la UFEC i més d'un miler de persones hi han assistit a l'acte.

stats