Operació Port
Esports 25/02/2013

Eufemiano Fuentes: "Ni Marta Domínguez sap si hi està implicada, només ho sé jo"

El metge canari ha parlat a la sortida de la sessió d'aquest dilluns del judici per l'operació Port i ha reiterat la seva oferta a la jutgessa de dir els noms dels esportistes implicats, si l'hi demana ella

Efe
2 min
Eufemiano Fuentes sortint  dels jutjats en el judici sobre l'operació Port.

MadridEl metge Eufemiano Fuentes, acusat en el judici de l'operació Port, ha enviat avui un 'encàrrec' al president de la Federació Espanyola d'Atletisme, José María Odriozola, de qui ha dit: "Com millor estaria és calladet".

Dissabte passat, Odriozola va assegurar en declaracions a Efe que la seva primera mesura en assumir el càrrec el 1989 va ser prescindir dels serveis del metge canari i, sobre la suposada implicació en l'operació Port de l'atleta de Palència i senadora del PP, Marta Domínguez, va dir que "no es pot actuar per comentaris o rumorologia".

Fuentes li ha respost al final de la sessió d'avui del judici, en què s'enfronta a una pena de dos anys de presó per un delicte contra la salut pública, i ha assenyalat: "L'única persona que ho sap [si Domínguez hi està implicada] sóc jo, ni tan sols ho sap ella, si hi està implicada, i només l'hi diré a la jutgessa si m'ho demana, tal com li vaig oferir el primer dia".

El metge, a més, ha desmentit que Odriozola el fes fora de la Federació el 1989 i ha assenyalat que se'n va anar voluntàriament l'any anterior, després que la seva dona, l'atleta Cristina Pérez, donés positiu per amfetamines en un control antidopatge.

Fuentes, que ha dit també que la seva enemistat amb el president de la Federació ve del fet que va censurar a aquest que escrivís articles en revistes mèdiques quan no és titulat en medicina, ha afirmat que va veure que hi havia "animadversió" cap a ell i que va ser el 1988, un any abans de l'arribada d'Odriozola.

"Que digui que em va fer fora de la Federació és mentida. Crec que calladet és com millor estaria. Odriozola té lapsus per l'edat: [José Luis] Merino Batres [l'hematòleg soci de Fuentes exclòs del judici per malaltia] té Alzheimer i Odriozola és més gran que ell ", ha conclòs el metge canari.

stats