FUTBOL
Esports 04/02/2013

Europol destapa una xarxa de corrupció en el futbol professional en més de 15 països

Segons el cap de l'Europol, es tracta de la "xarxa criminal relacionada amb apostes il·legals més gran de la història"

Efe
1 min

BarcelonaEuropol, l'organització de policia Europea, ha informat que ha destapat una xarxa de corrupció internacional en el futbol en què estan implicats més de 15 països d'arreu del món.

El director d'Europol, Rob Wainwright, ha informat durant una conferència de premsa a l'Haia que "s'han identificat més de 380 partits del futbol professional en què hi ha hagut pràctiques d'apostes il·legals", i que aquesta xarxa criminal està controlada des d'Àsia. Entre aquests partits "s'ha provat que s'han pactat els resultats en 150 casos", ha afegit un dels investigadors que ha participat en la investigació.

"Hem realitzat la més gran de les investigacions sobre arranjaments sospitosos en el futbol", ha dit el director d'Europol, i alhora ha afegit que aquests presumptes delictes impliquen "enormes quantitats de diners". Entre els països investigats figuren Alemanya, Àustria, Eslovènia, Gran Bretanya, Hongria, Holanda i Turquia. Europol "ha emès 28 ordres internacionals de detenció" i 50 persones més han estat ja detingudes.

Els experts d'Europol han investigat durant 18 mesos un total de 425 partits de futbol oficials, així com representants dels clubs, jugadors i delinqüents que se sospita que hi van estar involucrats. Segons les informacions de l'organització de la policia de la Unió Europea, aquestes operacions delictives haurien reportat als seus autors beneficis per 8 milions d'euros i haurien efectuat pagaments per 2 milions d'euros en suborns, sent de 140.000 euros el més elevat realitzat a una persona.

El director de l'Europol ha afegit que els resultats de la investigació apunten "cap a un gran problema d'integritat en el futbol a Europa".

stats