FÓRMULA 1
Esports 23/11/2014

Hamilton, campió del món de Fórmula 1 per segon cop

El britànic guanya a Abu Dhabi i es corona mentre Rosberg, amb problemes elèctrics, acaba enfonsat a la classificació

Nuria García
1 min
Lewis Hamilton ha guanyat el GP d'Abu Dhabi i el títol de campió del món de F-1 / MARWAN NAAMANI / AFP PHOTO

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit aquest diumenge el seu segon mundial. El britànic ha aconseguit el triomf en el Gran Premi d'Abu Dhabi i s'ha coronat per segon cop campió del món de Fórmula 1. L'únic que li podia fer ombra, el seu company a Mercedes, Nico Rosberg, s'ha adormit a la sortida i més tard ha tingut problemes elèctrics al seu monoplaça, fet que ha fet més fàcil el camí cap al títol de Hamilton.

A Rosberg, la 'pole' només li ha durat uns segons, els que ha necessitat Hamilton per accelerar millor que ningú i situar-se primer en els primers metres del Gran Premi. El britànic, doncs, s'ha situat primer i només ha cedit el lideratge quan ha entrat a canviar pneumàtics. Sense nervis, sense errades. Hamilton ha fet una cursa perfecta i ha aconseguit el seu segon títol mundial mentre Rosberg, pel darrere, perdia posicions i es desesperava intentant mantenir el ritme. "Entra al box", li deien per ràdio a Rosberg a les acaballes. "Vull acabar la cursa", responia, quan ja era tretzè.

El podi l'ha completat Felipe Massa i Valtteri Bottas. Els de Williams han tancat amb dos podis una gran temporada, només tapada pels triomfs dels dos pilots de Mercedes, insuperables aquest any.

Sebastian Vettel, que disputava l'última cursa amb Red Bull, ha acabat vuitè mentre Fernando Alonso, que també s'acomiada de Ferrari, ha acabat novè, just per davant de Kimi Räikkönen.

stats