FÓRMULA 1
Esports 19/04/2015

Hamilton tanca amb un nou triomf un cap de setmana perfecte a Bahrain

Kimi Räikkönen ha fet una gran cursa i ha acabat segon, just per davant de Nico Rosberg, a qui ha avançat a dues voltes per al final

Nuria García
2 min
Hamilton ha mantingut la primera posició en la sortida del GP de Bahrain / VALDRIN XHEMAJ / EFE

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1 que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Sakhir. És la tercera victòria per al britànic en les quatre curses que s'han disputat aquesta temporada.

Hamilton, de fet, no ha tingut rival: ha anat per feina des del principi, ha fet una bona sortida, ha mantingut la primera posició i ha obert forat amb la resta de perseguidors. De fet, el britànic també s'ha vist beneficiat per la bona sortida que ha fet Räikkönen, que ha superat Rosberg. Això ha fet frenar l'alemany (tenia al davant Vettel i Räikkönen) i de retruc ha fet que Hamilton eixamplés l'avantatge al capdavant.

Al podi l'han acompanyat Kimi Räikkönen i Nico Rosberg, que ha vist com en els últims compassos de la cursa el finlandès de Ferrari el superava, després de retallar un avantatge de 19 segons. De fet, l'estratègia de Räikkönen ha estat diferent de la de la resta: ell ha apostat per dues aturades. Els Mercedes han copiat la decisió de Vettel d'entrar a boxs aviat, mentre que el finlandès ha decidit quedar-se a la pista i endarrerir la seva primera aturada quatre voltes. I anar a la contra li ha permès pujar al podi, ja que a dues voltes per al final Räikkönen ha aprofitat una errada de Rosberg per situar-se segon i pujar per primer cop al podi.

Sebastian Vettel, company de Räikkönen a Ferrari, ha comès una errada quan rodava en posicions de podi (ha sortit de la pista i ha hagut d'entrar a boxs, cosa que ha provocat que perdés opcions de pujar al podi) i ha acabat cinquè, per darrere de Valtteri Bottas.

Fernando Alonso ha acabat onzè i Carlos Sainz s'ha hagut de retirar en la volta 31. Roberto Merhi, per la seva banda, ha acabat dissetè i últim.

stats