FÓRMULA 1
Esports 08/07/2018

L’alegria de guanyar a casa del teu màxim rival

Vettel s’imposa a Silverstone tot i la remuntada de Hamilton, que puja al podi

Nuria García
3 min
L’alegria de guanyar a casa  del teu màxim rival

Barcelona“El coll em tenia preocupat, però amb tota l’adrenalina... potser a la nit em farà mal, però ara no noto res”. L’alegria de Sebastian Vettel després d’imposar-se al Gran Premi de la Gran Bretanya de F1 era immensa. No tenia res de cara: era la cursa britànica, a casa de Hamilton, el seu gran rival en la lluita pel títol, que, a més, sortia primer. I, per acabar-ho de complicar, unes molèsties al coll no l’han deixat sentir-se còmode al cotxe durant tot el cap de setmana. Però a vegades no cal tenir-ho tot de cara per aconseguir el que busques, perquè la sort -i els 19 pilots restants que hi ha a la pista- també hi tenen alguna cosa a dir. Vettel va sortir de manera perfecta i va superar Hamilton. El monoplaça del britànic va patinar, però l’embolic per al britànic de Mercedes va arribar dos revolts més tard: Räikkönen, quan intentava avançar-lo, va xocar contra ell i el va fer sortir de pista. Del segon lloc, Hamilton va passar al 18è. Així, la cursa arrencava pendent de remuntada per al pilot de casa que, malgrat queixar-se per ràdio que el cotxe tenia problemes, era el més ràpid a la pista. Els comissaris van decidir sancionar Räikkönen amb 10 segons i el finlandès va complir la sanció quan va fer la primera aturada a boxs. “He bloquejat la roda i he xocat amb Hamilton. És error meu, així que mereixia la sanció”, va reconèixer Räikkönen després de la cursa. La història, doncs, es repetia amb uns altres protagonistes. A França, fa tot just una setmana, Vettel va ser qui va tocar Bottas i l’alemany de Ferrari va ser sancionat amb 5 segons. Ara, a la Gran Bretanya, va ser Räikkönen qui va xocar amb Hamilton. “Són interessants, les tàctiques que s’estan portant a terme”, va dir el britànic en l’entrevista que Martin Brundle li va fer al podi i no al parc tancat, d’on el britànic va decidir fugir.

Amb Vettel al capdavant, les sorpreses es van fer esperar fins al final de la cursa. L’accident d’Ericsson al primer revolt del circuit va fer que, a la volta 32, entrés a la pista el cotxe de seguretat. Els dos Ferrari, a més de Verstappen, van aprofitar l’avinentesa per passar per boxs (Ricciardo hi havia entrat dues voltes abans), mentre que Mercedes va decidir quedar-se a la pista. “No hi ha cap opció amb aquests neumàtics de lluitar amb aquests tios”, deia Hamilton per ràdio, i el seu enginyer li contestava, amb to tranquil·litzador: “Ets el més ràpid a la pista”. Quatre voltes més tard el cotxe de seguretat es va retirar, però hi va tornar dos girs després per l’incident entre Sainz i Grosjean.

A la represa, els Ferrari es van mostrar més agressius i competitius, amb neumàtics tous i nous respecte als mitjans i més gastats dels Mercedes. L’alemany de Ferrari va avançar Bottas quan faltaven encara sis voltes per al final, i el finlandès va caure fins a la quarta posició perquè també el van superar Hamilton (que va signar una gran remuntada, tot i que estava decebut per no haver complert les expectatives) i Räikkönen, que són els pilots que van completar el podi a Silverstone.

Vettel se’n va de la Gran Bretanya més líder, amb vuit punts d’avantatge respecte a Hamilton. La pròxima cita, d’aquí quinze dies, és a Alemanya, a casa de Vettel, on tindrà l’oportunitat d’ampliar distàncies. I Hamilton, potser, de revenjar-se.

stats