FIFA
Esports 29/05/2015

Desallotgen el congrés de la FIFA per un avís de bomba

La policia de Zuric ha confirmat que no existeix cap explosiu

Ara
1 min
Seu de la FIFA / EFE

BarcelonaLa policia de Zuric ha confirmat l'existència d'una amenaça de bomba durant el congrés de la FIFA. S'han reforçat les dotacions policials a les rodalies del palau de congressos i s'ha procedit a desallotjar les sales. Després de mirar les instal·lacions, la policia ha donat permís per seguir amb els actes del dia.

La sessió té gran interès ja que Joseph Blatter, just quan la FIFA pateix grans escàndols, podria ser escollit per cinquena vegada. El president de la FIFA, Joseph Blatter, ha parlat aquest divendres davant dels membres del 65è Congrés que elegiran en una votació el nou president. Un Congrés, amb presència dels delegats de les 209 federacions que formen part de l'organisme, marcat per l'ombra de la corrupció que ha explotat entorn de la FIFA aquesta setmana, amb dues investigacions obertes i una quinzena de detinguts per petició de la fiscalia de Nova York i de Suïssa.

A més, Israel està negociant fins a l'últim minut per evitar que aquest divendres se sotmeti a votació en el congrés de la FIFA la proposta palestina de suspensió de l'Associació de Futbol Israelià (AFI) per racisme, impediments al futbol palestí i acollir en la seva lliga a cinc equips de les colònies en territori ocupat. El president de l'AFI, Ofer Eini, ha passat bona part del dia i la nit de dijous a Zuric en una marató d'entrevistes per intentar evitar el que cada vegada sembla més inevitable: que la qüestió se sotmeti a votació davant les 209 delegacions representades.

stats