FIFA
Esports 02/06/2015

El Departament Justícia i l'FBI investiguen a Blatter, segons mitjans dels Estats Units

Segons la ABC, el nom del suís ja forma part de la investigació per corrupció a la FIFA

Efe
1 min
Joseph Blatter, president de la FIFA / RUBEN SPRICH / REUTERS

BarcelonaEl president de la FIFA, Joseph Blatter, està sent investigat per les autoritats dels Estats Units per l'escàndol de corrupció que esquitxa el màxim organisme futbolístic mundial, segons apunten avui diferents mitjans. Blatter, que avui ha anunciat la seva renúncia al càrrec i la convocatòria d'un congrés extraordinari per elegir un successor, forma part de la investigació del Departament de Justícia i l'FBI, segons la cadena de televisió ABC.

En la mateixa línia, el diari The New York Times pública avui en la seva edició digital que el president de la FIFA és un dels focus de la investigació per corrupció, segons fonts oficials que tampoc identifica. El diari novaiorquès assegura que en els seus esforços per construir un cas contra Blatter, les autoritats esperen aconseguir la cooperació d'alguns dels directius de la FIFA que van ser acusats formalment la setmana passada. "Potser no som capaços de fer que col·lapsi tota l'organització, però potser no necessitem fer-ho", va afegir una altra font consultada per la cadena ABC.

Blatter va ser elegit president de la FIFA divendres passat, dos dies després de la detenció de set alts càrrecs de la FIFA a Suïssa a petició de la justícia dels Estats Units, que va sol·licitar la seva extradició per jutjar-los per presumpta corrupció.

L'encara president de la FIFA ha assegurat avui que seguirà en el càrrec fins que se celebri nou congrés, que encara no té data, i en el qual es decidirà el nom del nou titular de la institució internacionals

stats