Futbol

Fitxen una futbolista ucraïnesa arran de la guerra i ara l'acomiaden per WhatsApp

L'AEM Lleida va contractar Tatiana Kitaieva fa uns mesos i ara la deixa sense feina, sense pis i sense marge per trobar alternatives

2 min
Tatiana Kitayeva, en un entrenament amb la seva selecció.

BarcelonaUn missatge del president de la Societat Esportiva AEM Lleida ha rebentat els plans de vida de la Tatiana Kitaieva. La futbolista ucraïnesa va recalar la temporada passada a les files de l'equip lleidatà després de fugir del seu país per culpa de la guerra. L'entitat li va oferir un pis i va ajudar-la en el seu procés d'adaptació. Malgrat que havien arribat a un acord per continuar la seva vinculació amb el club aquesta campanya, l'AEM li ha comunicat amb un whatsapp, pocs dies abans de l'inici de la pretemporada, que ja no compten amb ella.

"Quan va acabar la temporada, vaig tenir una reunió amb el president del club i em va oferir quedar-me aquí per a la pròxima campanya. Tenia l'opció de tornar a Ucraïna (al meu club, on he jugat durant 13 anys, el Zhilstroy-2 Khàrkiv), però l'AEM em va deixar clar que continuava comptant amb mi. El 14 de juliol vam tornar a tenir una reunió amb la direcció i va haver-hi desacords sobre els termes del contracte, però en pocs dies ho vam resoldre. El 20 de juliol a la tarda finalment vam arribar a un acord amb el president. I l'endemà al matí, en canvi, em va enviar un missatge dient que estava fora", relata la Tatiana a l'ARA. Amb aquest missatge, el club donava per finalitzada la seva relació laboral amb la futbolista.

Sense equip ni casa

Els arguments del canvi de decisió en l'últim moment no han sigut clars. "Segons el president, va ser decisió de l'entrenador. Em va enviar un missatge que deia: «L'entrenador no compta amb tu per a la pròxima temporada, té altres jugadores». Per descomptat vaig intentar esbrinar com havia pogut passar això i per què no m'ho havien dit abans. El president va dir que aquesta és la decisió de l'entrenador i que ell no hi pot influir de cap manera", relata la futbolista, que recrimina les formes en les quals se li ha comunicat. "Si els dirigents de l'AEM m'haguessin dit al final de la temporada que no comptaven amb mi, llavors no hi hauria hagut problemes. Sé que el futbol és així i hagués sigut la manera professional de fer-ho per part seva", afegeix.

La Tatiana se sent perduda i decebuda. Des que va arribar a Catalunya fugint de la guerra, sempre ha sentit l'AEM com si fos casa seva i l'última cosa que esperava és que li passés això. "Tota la gent del club em va ajudar quan vaig arribar. Mai no hauria pensat que això pogués passar per la seva part i que tot acabés d'aquesta manera. Ara haig de buscar un nou club, cosa difícil en una data tan tardana. A més, he de buscar un pis on viure, ja que diumenge he de deixar el que m'havia facilitat el club", relata la futbolista, que no té cap ingrés més enllà dels terrenys de joc.

"Al meu país, a Ucraïna, la guerra encara està en marxa, i la gent està morint cada dia. És possible tornar, però ara és perillós anar a qualsevol part del país perquè els míssils volen a qualsevol lloc", reconeix angoixada. Mentre troba una solució, el seu seleccionador i exentrenador del Barça, Lluís Cortés, l'acollirà. Mentre el futbol femení professional avança amb peus de plom cap a una professionalització, als clubs i els equips amateurs també queda molta feina per fer.

stats