Futbol

Florentino emprèn accions legals contra Tebas i el fons CVC

ARA
2 min
Florentino Pérez, president del Reial Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid emprendrà accions legals contra Javier Tebas, president de la Lliga; Javier de Jaime, responsable del fons CVC, i contra el mateix fons, segons ha anunciat aquest dimarts el club a través d'un comunicat. A més, el conjunt presidit per Florentino Pérez, que ja es va oposar a l'acord entre la patronal i el fons d'inversió, ha assegurat que també emprendrà accions legals per "deixar sense efecte" els acords que es puguin assolir entre CVC i la Lliga en la pròxima assemblea de clubs, que tindrà lloc aquest dijous.

Poc després d'aquest comunicat, el Madrid ha trobat resposta per part, precisament, del president de la Lliga, Javier Tebas. A través del seu compte de Twitter, ha carregat contra el president madridista assegurant que "el Reial Madrid mereix més". "El mètode amenaçant que des de fa anys utilitza FP [referint-se a Florentino Pérez] en privat el trasllada ara al públic. Clubs i institucions portem anys suportant les seves amenaces. Des del 2015 contra la venda centralitzada, les impugnacions constants d'acords, la Superlliga... El Reial Madrid mereix més", assenyala Tebas al seu tuit.

En paral·lel, la Lliga ha emès un comunicat assegurant que l'acord amb el fons CVC "compta amb tots els informes legals favorables" i que l'objectiu del Reial Madrid, després de l'anunci de l'emprenedoria de mesures legals contra Javier Tebas i el mateix fons, és evitar "a través de mètodes coactius i amenaçadores "que els equips es pronunciïn sobre aquesta operació.

El 4 d'agost la Lliga va informar sobre l'acord amb el fons internacional CVC per injectar 2.700 milions d'euros a la competició i als clubs; un acord que li permetrà "mantenir intactes les seves competències esportives i d'organització i gestió de la comercialització dels drets audiovisuals". Aquest acord, que va ser ratificat aquell mateix dia a la comissió delegada de la Lliga i pel comitè d'inversions de CVC, preveu una operació "dissenyada per impulsar el creixement global de la Lliga i els seus clubs, continuant la transformació cap a una companyia global d'entreteniment digital i enfortint la competició i transformant l'experiència dels aficionats".

stats