FÓRMULA 1
Esports 06/06/2015

Hamilton aconsegueix la 'pole' al Canadà

El britànic ha superat Rosberg i Räikkönen, que ha acabat la sessió xocant contra el mur

Nuria García
2 min
Lewis Hamilton ha aconseguit la 'pole' al GP del Canadà de F-1 / ANDRÉ PICHETTE / EFE

BarcelonaLewis Hamilton ha arribat al Canadà disposat a parlar a la pista. Després de l'error que va cometre Mercedes en el Gran Premi de Mònaco (que li va costar el triomf), el britànic sembla que ha decidit demostrar que pot tornar a guanyar curses a la pista. Així, aquest dissabte ha aconseguit el millor temps en els entrenaments oficials del Gran Premi del Canadà i aquest diumenge (20 h, TV3) arrencarà primer al circuit Gilles Villeneuve.

El britànic ha superat el seu company d'equip Nico Rosberg i el finlandès de Ferrari, Kimi Räikkönen. Valtteri Bottas ha aconseguit el quart registre i, per tant, completarà les dues primeres files de la graella de sortida.

Fernando Alonso, que ha passat a la Q2 pels pèls, ha aconseguit el 14è millor temps, mentre que el seu company a McLaren, Jenson Button, ha tingut problemes en la tercera sessió d'entrenaments lliures i no ha pogut sortir a la pista i, per tant, arrencarà des de les últimes posicions de la graella. Per la seva banda, Carlos Sainz s'ha quedat a un pas de passar a la Q3 i s'ha quedat amb l'onzè millor registre.

Qui no ha tingut una sessió d'entrenaments oficials plàcida ha estat Sebastian Vettel. El pilot alemany de Ferrari ha tingut problemes de potència tot just sortir de boxes i ha hagut de tornar-hi. Els seus mecànics han treballat contrarellotge i l'alemany ha sortit a la pista a temps per fer dos intents. Tot i això, no ha pogut passar del 16è lloc i, per tant, ha quedat eliminat a la Q1 juntament amb Massa, Merhi i Stevens. El pilot de Benicàssim segueix evolucionant i millorant i aquest dissabte ha tornat a superar Will Stevens, el seu company a l'equip Manor. Tots ells, però, guanyaran una posició aquest diumenge ja que Max Verstappen acumula una sanció de 15 llocs a la graella i, per tant, arrencarà des de l'últim lloc.

Graella de sortida GP del Canadà

  1. Lewis Hamilton
  2. Nico Rosberg
  3. Kimi Räikkönen
  4. Valtteri Bottas
  5. Romain Grosjean
  6. Pastor Maldonado
  7. Nico Hülkenberg
  8. Daniïl Kviat
  9. Daniel Ricciardo
  10. Sergio Pérez
  11. Carlos Sainz
  12. Max Verstappen
  13. Marcus Ericsson
  14. Fernando Alonso
  15. Felipe Nasr
  16. Sebastian Vettel
  17. Felipe Massa
  18. Roberto Merhi
  19. Will Stevens
  20. Jenson Button
stats