Esports 13/07/2016

Froome aprofita un nou regal de Sagan i és més líder del Tour

Els ventalls es converteixen en els protagonistes de l’onzena etapa del Tour de França, en què el líder ha arrancat una quinzena de segons més als seus rivals amb un moviment valent

Albert Rabadan
2 min
Imatge de la 11a etapa del Tour de França 2016

BarcelonaL’onzena etapa del Tour de França, de 162,5 quilòmetres entre Carcassona i Montpeller, es preveia nerviosa pel vent, i així ho ha sigut. El campió del món Peter Sagan (Tinkoff) ha tornat a emportar-se un triomf d’etapa amb un gran espectacle i un esplèndid Chris Froome (Sky) ha aprofitat el desconcert per ampliar el seu lideratge.

Equips com Tinkoff, Etixx-Quick Step o BMC han intentat tensar la cursa quan hi havia canvis de direcció pel vent, un fet que ha provocat que la cursa fos sempre molt ràpida i mai es consolidés cap grup d’escapats. En els últims 30 quilòmetres, el grup s’ha tranquil·litzat, i ha sigut aprofitant aquesta calma que ha arribat la sorpresa.

A 12 quilòmetres per la línia de meta, l’equip Tinkoff ha tornat a augmentar el ritme, fins el punt que el polonès Maciej Bodnar i Peter Sagan han agafat uns metres. El líder de la cursa, que ha estat tot el dia molt atent al principi del pilot, ha respost en solitari per arribar a la seva alçada i posteriorment se li ha sumat el seu company Geraint Thomas. Entre els quatre han col·laborat molt bé i han entrat a meta amb 6 segons d’avantatge.

Purito surt del top10

Finalment el marge no ha estat tan alt com es preveia en algun moment en què el quartet estel·lar comptava amb uns 25 segons de marge, però ha servit perquè Froome consolidés el seu lideratge el dia abans d’afrontar la pujada al Mont Ventoux. Qui sí que s’ha vist més perjudicat per la mala col·locació en el moment del moviment ha estat el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que ha perdut més d’un minut i ha baixat a la 12a plaça de la classificació general.

stats