BARÇA
Esports 14/03/2017

La Fundació del Barça dona 200.000 euros d'urgència per lluitar contra la fam al Sudan del Sud

El club blaugrana va acordar amb l'Unicef destinar-hi fins a 500.000 euros anuals a situacions d'emergència

Ara
2 min
Una mare amb el seu fill mentre rep atenció mèdica per part de l'equip d'UNICEF, a Sudan del Sud

BarcelonaL'Unicef ha fer una crida recentment per ajudar a lluitar contra la fam que afecta el Sudan del Sud. Una petició a la qual la Fundació del Barça ha respost amb la donació de 200.000 euros. Després de tres anys de conflicte violent, la situació al país africà és crítica, i més quan la sequera dels últims mesos ha agreujat l'estat de més d'un milió de nens i nenes que tenen desnutrició aguda, 270.000 dels quals es troben en situació d'extrema gravetat. Una circumstància que augmenta nou vegades més la seva probabilitat de morir respecte de la d'altres infants.

La Fundació FCB, atenent a la petició de l’Unicef, ha acordat destinar aquesta xifra amb caràcter d'urgència que ajudaran a l'organització amb els 620 centres ambulatoris que hi té destinats. Aquests ambulatoris s'ocupen de les necessitats nutricionals de 20.000 infants en zones de difícil accés, i d'aportar suport psicosocial a 90.000 nens i nenes, prevenint i tractant malalties mortals a través de la distribució de mosquiteres i medecines bàsiques.

A més, suposa una ajuda perquè tots els infants del país puguin anar a l’escola –més de 75.000 infants assisteixen a classe en escoles provisionals des de principis d’any. Amb 5 milions de persones a tot el país, més del el 40% depenen de l'ajuda alimentària, i la xifra podria augmentar fins als 5,5 milions de persones en l'estació seca de juliol. La situació és especialment crítica en dos comptats de Sudan del Sud, Leer i Mayendit, però amb la declaració de fam, podria estendre's a d'altres com Koch i Panyijar.

La Fundació FCB i l'Unicef, l'any passat van ampliar l'aliança fins al 2020, i van acordar aleshores que l'aportació anual blaugrana passaria dels 1,5 milions als 2 milions d'euros. En aquest acord es preveuen destinar fins a 500.000 euros anuals a situacions d'emergència. Els 200.000 euros que aportarà el conjunt blaugrana se sumen als que va destinar l'octubre passat a l'emergència d'Haití provocada per l'huracà 'Matthew'.

La declaració d’estat de fam és el nivell més greu de crisi alimentària i nutricional que pot patir un país, i quan s’arriba a aquest nivell la situació és alarmant. Actualment, gairebé 5 milions de persones a tot el país, més del 40% de la població, depenen de l’ajuda humanitària i la xifra podria augmentar al juny per culpa de la sequera.

stats