Futbol
Esports Futbol Femení 30/09/2022

Jorge Vilda dispara contra les quinze: "Llancen la pedra i amaguen la mà; és un ridícul mundial"

El seleccionador ataca les internacionals que han demanat no anar a la selecció i els retreu la seva "poca claredat"

3 min
Jorge Vilda, seleccionador espanyol

Jorge Vilda s'enroca a la banqueta de la selecció espanyola femenina. "És un ridícul mundial", ha dit el tècnic referint-se a la decisió de quinze futbolistes de demanar no ser convocades amb el combinat estatal pels mètodes de treball de l'staff de Vilda. "Les jugadores han de reflexionar i saber el que han fet. Tothom pot fer un pas endavant per reconèixer els errors. No estan ben aconsellades. Tot el que s'ha muntat no té cap sentit. ¿Ens ho mereixem, això? Jo crec que no", ha dit en roda de premsa després de fer pública la primera convocatòria sense les jugadores en qüestió, la majoria de les quals són del Barça.

Vilda s'ha presentat com una víctima i ha dit que està sent jutjat de forma injusta per les internacionals que demanen una preparació professional quan se les convoqui amb l'absoluta. "No sé què volen. Han llançat la pedra i han amagat la mà. M'hauria agradat que haguessin parlat amb claredat i segur que no estaríem en la situació que estem ara. Per la seva falta de claredat s'ha pogut deixar entreveure que hi ha alguna cosa extraesportiva. Des d'aquí repto qualsevol de les futbolistes que he entrenat en la meva carrera que negui que el tracte per part meva no ha sigut exquisit", ha dit amb contundència el tècnic, que ha tret pit de la seva trajectòria a les banquetes i dels seus mètodes, molt qüestionats.

Les jugadores que han demanat no ser convocades són les blaugranes Sandra Paños, Mapi León, Patri Guijarro, Mariona Caldentey, Aitana Bonmatí i Claudia Pina; la portera de l'Atlètic de Madrid Lola Gallardo; Ainhoa Vicente, de l'Athletic Club; Nerea Izagirre i Amaiur Sarriegi, de la Reial Societat; Ona Batlle, Laia Aleixandri i Leila Ouahabi, del Manchester City; Lucía García, del Manchester United, i Andrea Pereira, que acaba de fitxar per l'América Femenil mexicà. Alexia Putellas, malgrat no poder ser convocada per la lesió al lligament encreuat, també va compartir el comunicat i es posiciona públicament al costat de les seves companyes.

Vilda s'espolsa les puces

"Segur que hi ha hagut falta de diàleg, però no per part nostra", s'ha reafirmat el seleccionador, que ha afegit que "en cap moment" s'ha plantejat dimitir. "Seria injust per tot el que hem aconseguit i pel que sé que pot venir. És una situació complicada, difícil de portar. Jo no ho estic portant malament, però estic patint per la meva família. Quan dius la veritat i creus que estàs fent les coses bé, no has de marxar", ha dit, sense reconèixer que hagi comès grans errors ni ell ni el seu staff tal com denuncien les quinze.

La posició de Vilda és clara: no pensa marxar i ell no té la culpa de res. Ni de l'eliminació d'Espanya amb un paper bastant pobre a l'Eurocopa, ni de les nombroses lesions de jugadores per decisions qüestionables. Tampoc assumeix com a pròpies les derrotes mentre que s'adjudica el mèrit del fet que la selecció hagi esdevingut "l'únic estímul internacional abans que la Champions ho fos fa cinc anys". "Em responsabilitzo dels resultats de la selecció? Sí, en soc el màxim responsable. Soc culpable? Ho dubto".

"Si algú té la sensació que perd el temps quan ve a la selecció, no mereix venir", ha dit referint-se a les declaracions de Marta Torrejón a TV3, on la jugadora defensava que anar a la selecció era perdre deu dies de la seva carrera. A més, Vilda ha afegit que "per mèrits potser hauria d'haver vingut algú diferent" en un atac directe a la jugadora blaugrana. El seleccionador també ha demanat respecte per a les altres futbolistes que no són les quinze que van enviar el correu electrònic, ja que "tothom ha de ser lliure". Vilda recorda que el seu telèfon està obert les vint-i-quatre hores del dia, set dies per setmana, per si les jugadores volen admetre els seus errors per tornar a la selecció. La guerra està totalment oberta.

stats