Silencis il·lustres de l'esport espanyol sobre el cas Rubiales

Atletes d'Espanya amb centenars de milers de seguidors a les xarxes socials no s'han posicionat per fer costat a Hermoso i la resta de jugadores

ARA
2 min
Sergio  Ramos i Gerar Piqué amb la selecció espanyola

BarcelonaDesprés del discurs en què divendres Luis Rubiales, quan encara era president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va negar-se a dimitir i va defensar que el petó a la boca a Jenni Hermoso havia sigut consentit, les futbolistes i bona part de l'esport estatal van esclatar. Però hi segueixen havent il·lustres atletes espanyols que s'han mantingut en silenci. No estan obligats a dir-hi res, però tenen presència a les xarxes socials, amb grans xifres de seguidors i un altaveu molt rellevant.

Sergio Ramos, l'excapità de la selecció espanyola absoluta masculina i futbolista que més cops ha defensat la samarreta d'Espanya (180 partits), no s'ha pronunciat per cap via. Actualment, es troba sense equip després d'esgotar el seu contracte amb el PSG i no ser renovat pel conjunt parisenc. Tampoc dos campions del món i de l'Eurocopa amb el combinat estatal com Gerard Piqué (soci de Rubiales en les comissions per dur la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita) i Carles Puyol han dit res públicament. Tots tres tenen comptes actius a la xarxa X (abans Twitter) i les seves darreres piulades van ser, precisament, per felicitar les jugadores per la consecució del Mundial. En canvi, cap missatge de suport a Hermoso o criticant Rubiales. Dani Carvajal, actual capità d'Espanya i del Reial Madrid, tampoc ha tingut cap gest públic de suport.

Més enllà del món del futbol, Rafa Nadal, considerat per gran part de l'opinió popular com el millor esportista espanyol de tots els temps, tampoc ha fet cap missatge de suport ni a Hermoso ni a les futbolistes. El manacorí també és usuari de la xarxa X i té més de 15 milions de seguidors. Tampoc han expressat res Carlos Alcaraz (674.800), actual número u del món; Paula Badosa (147.000), la tenista de l'estat espanyol amb millor posició al rànquing ATP (48), o Garbiñe Muguruza. La darrera interacció a xarxes de la gironina va ser per anunciar que aquesta temporada no competirà més per una lesió, mentre que la hispanoveneçolana sí que va gravar un vídeo per celebrar el Mundial.

En el món del motor, silencis de Fernando Alonso (3,6 milions) o de Carlos Sainz, tant del pare (283.000) com del fill (2,2 milions). Tant Alonso com Carlos Sainz júnior van competir ahir diumenge al GP de Fórmula 1 dels Països Baixos. Marc Márquez (2,7 milions), el pilot de nacionalitat espanyola que ha guanyat més Mundials de motociclisme (8) tampoc ha dit res al respecte. Laia Sanz (151.400), l'esportista de motor més destacada actualment a Espanya, s'ha mantingut igualment en silenci, tot i que el seu perfil és molt menys mediàtic.

Altres esportistes destacats d'Espanya, com el golfista Jon Rahm (324.200) o la medallista olímpica Mireia Belmonte (294.700), que sí que va felicitar les futbolistes d'Espanya pel seu triomf al Mundial, tampoc han dit res. Són silencis il·lustres d'esportistes molt reconeguts de l'Estat davant del que, des de l'executiu estatal, s'ha anomenat el Me Too del futbol espanyol.

stats