Futbol
Esports Futbol Femení 31/03/2023

Sorpresa a la selecció espanyola: Irene Paredes torna a la convocatòria i rebaixa el pols amb la Federació

La capitana de la selecció tornarà a vestir 'la roja' després de donar suport a 'les quinze'

2 min
Irene Paredes, Patri Guijarro i Jorge Vilda durant la concentració de la selecció.

BarcelonaL'última convocatòria de Jorge Vilda abans de la llista definitiva per al Mundial ve amb sorpresa: Irene Paredes, capitana de la selecció i blaugrana, torna a les files del conjunt estatal. Paredes havia donat suport a les quinze, el grup de jugadores que van demanar públicament no ser convocades amb la selecció, tot i que ella no es va adherir mai al document. Amb aquest canvi de guió s’obre la porta que algunes de les quinze puguin tornar a vestir la camiseta d'Espanya al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda d'aquest estiu.

El xoc entre les jugadores i la Federació va començar just després de l'Eurocopa, on la selecció va tenir un paper nefast. Poques setmanes després de la competició les tres capitanes, Irene Paredes, Jenni Hermoso i Patri Guijarro, van sortir en roda de premsa per donar explicacions, en una compareixença que ja va fer saltar totes les alarmes perquè s'entreveien les diferències entre la plantilla i la Federació. Irene Paredes va ser des de l'inici una de les grans assenyalades en aquest xoc.

Va ser abans de la següent convocatòria quan va arribar un mail a les oficines de la Federació en què quinze jugadores demanaven no ser convocades. D'aquest escrit les capitanes no en formaven part, però sí que hi donaven suport públicament.

Per tant, Vilda compta amb dues de les seves capitanes: Jenni Hermoso, que ja va desmarcar-se de les peticions d'algunes de les futbolistes en l’anterior convocatòria, i ara ha sigut el torn d'Irene Paredes, per a qui podria ser l'últim Mundial com a futbolista. Tots aquests moviments de la selecció espanyola s’emmarquen en un context de canvi en altres seleccions amb demandes similars, com és el cas de França.

stats