Futbol

Les futbolistes es planten: quinze internacionals renuncien a la selecció

Al llarg d'aquest divendres han informat a la Federació de la seva decisió

2 min
Irene Paredes, Patri Guijarro i Jorge Vilda durant la concentració de la selecció

BarcelonaQuinze futbolistes de la selecció espanyola femenina han comunicat a la Federació Espanyola de Futbol que renuncien a formar part de l’equip internacional estatal. "La Reial Federació Espanyola de Futbol comunica que, al llarg del dia, ha rebut 15 correus electrònics de 15 jugadores de la selecció absoluta femenina de futbol, casualment tots amb la mateixa redacció, en els quals manifesten que l'actual situació generada els afecta «de manera important» en el seu «estat emocional» i en la seva «salut» i que, «mentre no es reverteixi», renuncien a la selecció", diu el comunicat de la Federació. La disconformitat de les futbolistes amb els mètodes del seleccionador estatal, Jorge Vilda, ha portat a aquesta decisió.

Les futbolistes que han renunciat són Sandra Paños, Lola Gallardo, Ainhoa Vicente, Andrea Pereira, Laia Aleixandri, Mapi León, Leila Ouahabi, Ona Batlle, Patri Guijarro, Lucía García, Mariona Caldentey, Aitana Bonmatí, Claudia Pina, Nerea Izagirre i Amaiur Sarriegi, segons ha pogut saber l'ARA. Totes les blaugranes han decidit abandonar la selecció menys Irene Paredes, qui també és la capitana del conjunt estatal.

"La RFEF no permetrà que les jugadores qüestionin la continuïtat del seleccionador i del seu cos tècnic, perquè prendre aquestes decisions no entra dins de les seves competències. La Federació no admetrà cap mena de pressió de cap jugadora a l'hora d'adoptar mesures d'àmbit esportiu. Aquest tipus de maniobres estan allunyades de l'exemplaritat i fora dels valors del futbol i de l'esport i són nocives", afegeix el text, que reafirma Vilda com a tècnic de l'equip estatal. "D'acord amb la legislació espanyola vigent, no acudir a una crida de la selecció està qualificat d'infracció molt greu i pot implicar sancions d'entre dos i cinc anys d'inhabilitació. La RFEF, al contrari de la manera d'actuar d'aquestes jugadores, vol deixar clar que no les portarà a aquest extrem ni les pressionarà. Directament, no convocarà les futbolistes que no desitgen vestir la samarreta d'Espanya. La Federació comptarà únicament amb futbolistes compromeses encara que hagi de jugar amb juvenils", recalca el text.

"La selecció necessita jugadores compromeses amb el projecte, amb la defensa dels nostres colors i orgulloses de vestir la samarreta d’Espanya. Les futbolistes que han presentat la seva renúncia només tornaran en un futur a la disciplina de la selecció si assumeixen el seu error i demanen perdó", conclou el comunicat.

stats