Futbol sala - WEuro
Esports 14/02/2019

L'hora de la veritat per al futbol sala femení

La selecció espanyola de Clàudia Pons debuta aquest divendres contra Rússia a l'Eurocopa

Natalia Arroyo
2 min
Les jugadores de la selecció espanyola, durant el Media Day a Madrid

BarcelonaAquest cap de setmana es juga a Portugal la primera Eurocopa femenina de futbol sala. I sota el paraigua de la UEFA, per fi. Mai abans s'havia gaudit d'una competició oficial i ara és l'hora del primer gran torneig continental, en què participaran quatre seleccions. Espanya, que va derrotar Itàlia, Polònia i Romania al setembre en la ronda classificatòria, disputarà la semifinal aquest divendres contra Rússia (20 h, 'streaming' de UEFA.tv) al pavelló multiusos de Gondomar. L'altra semifinal la juguen Portugal i Ucraïna.

L'ordre i la fermesa de Rússia exigiran molta precisió a l'equip de Clàudia Pons, que assumeix que haurà de portar el pes del partit. És el segell ofensiu i valent que marca la seleccionadora de Bagà, que ja fa mesos que es va estrenar al càrrec. Al seu palmarès ja hi ha un bronze en els últims Jocs Olímpics de la Joventut, al capdavant de la selecció sub-18.

Llista de convocades per a l'Eurocopa de futbol sala

Entre les 15 convocades, hi destaca la presència de la jugadora del Penya Esplugues Berta Velasco, una de les veteranes del grup. "El futbol sala és la secció que, sovint, queda una mica oblidada, i que ara els mitjans de comunicació en puguin fer difusió és molt positiu", declarava al Media Day a Madrid, abans de viatjar a terres portugueses.

Rússia i Espanya s'han enfrontat en 28 ocasions, de les quals en 22 ha guanyat Espanya. L'últim duel va ser al novembre, en un doble partit que va repartir un triomf per a les espanyoles (2-0) i un per a les russes. L'altra semifinal pinta favorable a les amfitriones, el gran rival a batre en aquesta primera Euro de futbol sala.

La final es jugarà diumenge a les 19.30 h.

stats