Kings League
Esports Futbol 10/05/2023

75 euros per partit fins que la Kings League no doni beneficis a Piqué

L'empresari i exfutbolista del Barça de moment només ha tingut pèrdues amb aquest negoci i preveu revertir-ho a partir del 2024 amb les franquícies de la competició

Sergi Escudero i Aleix González
4 min
Kings League 2

BarcelonaL'inici del segon split (període de competició) de la Kings League ha comportat el sorgiment d'una de les polèmiques més incòmodes que ha viscut fins ara la competició: els baixos salaris que perceben els jugadors. Els escollits al draft que es va fer abans de començar la lliga van acceptar un contracte inicial amb 75 euros de remuneració per partit i la possibilitat de cobrar-ne lleugerament més en cas d’arribar a la fase final. En total, el sou màxim que un futbolista va poder ingressar en total durant els tres mesos que va durar el primer curs va oscil·lar entre els 1.100 i els 800 euros. Aquestes condicions, molts esperaven que millorarien de cara al segon split de la competició, que va començar diumenge. Però no ha estat així. 

“Amb l’èxit que ha tingut la lliga, el més lògic és que millorin les condicions dels jugadors”, van clamar alguns dels presidents (la majoria streamers) en un dels programes que fan com a prèvia de la jornada, en el qual també van ser Gerard Piqué, el president de la Kings League, i Oriol Querol, el CEO de la competició, que es van limitar a dir que revisarien els contractes en un futur. El mateix Piqué ho va repetir durant la celebració posterior a la final a quatre jugada al Camp Nou a finals de març. No es va tornar a parlar del tema públicament fins que divendres passat, dos dies abans de començar el nou split, els jugadors van saber que els seus salaris continuarien sent els mateixos. Aquesta notícia va fer-ne enfadar perquè donaven per fet que les condicions haurien millorat.

“És cert que tant Piqué com Querol van dir que se’ls apujaria el sou, però no van especificar quan. El cas és que ningú va prometre una pujada per escrit. La sensació que tots tenim és que serà de cara a la temporada vinent”, va justificar l'streamer i president de Jijantes, Gerard Romero, en el seu canal de Twitch el mateix divendres. Fonts oficials de la Kings League han confirmat a l’ARA aquesta intenció i han afegit que ja han traslladat als jugadors en privat el que es va anunciar en públic sobre aquest tema. “El projecte està creixent tan ràpidament que ens hem d’adaptar a les necessitats que comporta. En un principi, la recompensa econòmica corresponia a l’hora setmanal de partit que se’ls sol·licitava”, argumenten. Però aquesta explicació no ha convençut tothom. De fet, hi ha un jugador que no ha firmat l'acord. Es tracta de Juan Quero, de Jijantes, precisament.

Piqué, un empresari impulsiu 

Malgrat el rotund èxit que ha tingut la Kings League des que va fer el primer pas l'1 de gener, Gerard Piqué, mitjançant el hòlding Kosmos, de moment només acumula pèrdues en el negoci. Fins ara, segons ha pogut saber l'ARA, ha invertit al voltant de tres milions i n'ha perdut entre un i un i mig. Però l'exjugador del Barça ni molt menys està preocupat. La seva estratègia és començar a guanyar diners a partir de la irrupció de les franquícies de la Kings League que es preparen en diversos països de cara al 2024. La primera a donar el tret de sortida serà la brasilera, amb Ronaldinho i Neymar confirmats com a presidents de clubs. En aquests casos, Piqué no té previst fer cap despesa. Al contrari, seran les franquícies les que pagaran per poder utilitzar el nom i el format de la competició. Per tant, l'empresari de 36 anys només es dedicarà a ingressar diners gràcies a aquesta expansió. 

Més enllà d'incrementar el negoci, hi ha un altre aspecte que motiva Piqué en l'operació de portar la Kings League a altres llocs del món: evitar l'avorriment. "Ell necessita expandir el negoci per continuar trobant-li al·licients. Per això està treballant ara el tema de les franquícies", explica a aquest diari una persona del seu entorn. "Si un projecte seu es converteix en rutinari, se'n cansa. Això és el que li va passar amb el Mundial de globus. El problema de Piqué és que comença els projectes amb molta il·lusió i, després, quan han fet el boom i ha aconseguit innovar en el panorama mediàtic, deixen d'interessar-li", afegeix. 

Va presentar la Kings League sense tenir un lloc on jugar

La Kings League està íntimament relacionada amb Catalunya des de l'inici, ja que la seu dels partits de la fase regular és el pavelló ZAL del port de Barcelona. També es va celebrar a la capital catalana la presentació de la competició el 10 de novembre passat. Allà va haver-hi una nova demostració de la impulsivitat empresarial de Piqué. Només feia dos dies que havia estat expulsat per protestar en el seu últim partit amb el Barça quan va anunciar als quatre vents a la Sala Paral·lel 62 la creació d'aquesta innovadora competició. Entre el públic de l'acte, al qual només van poder assistir convidats i periodistes, es va comentar la preocupació que s'estigués anunciant el projecte públicament i posant-hi data d'inici quan encara no s'havia trobat un lloc que pogués acollir la competició. Finalment, el pavelló ZAL, un recinte humil i envellit, va ser l'escollit. En qüestió de setmanes van obligar a exiliar-se els equips federats que jugaven allà i l'espai es va transformar en un plató de televisió.

stats