Futbol
Esports Futbol 31/07/2013

El Bayern de Guardiola se les veurà amb el City de Txiki en la final de l’Audi Cup

L’equip alemany ha guanyat el Sao Paulo (2-0) i el Manchester City ha golejat el Milan (5-3) en les semifinals del torneig estiuenc de Munic. Thiago, lesionat, no hi ha pogut participar

Isaac Lluch
2 min

MunicEl Bayern de Pep Guardiola jugarà demà la final del torneig amistós de la Audi Cup després de derrotar aquesta nit el Sao Paulo (2-0) en un partit en què no ha pogut participar l’exblaugrana Thiago Alcántara per lesió. El campió alemany es disputarà el trofeu honorífic davant el Manchester City, que s’havia desfet prèviament amb notorietat del Milan (5-3).

Davant el City Guardiola es trobarà vells coneguts: l’extècnic del Vila-real, Madrid i Màlaga, Manuel Pellegrini; l’exjugador del Barça Touré Yaya i l’exsecretari tècnic barcelonista, Txiki Begiristain. De fet, Guardiola i Begiristain ja es van poder veure ahir en visitar el director esportiu del club anglès l’entrenament del Bayern.

El campió alemany ha dominat el partit davant el Sao Paulo de cap a cap. Al primer temps només la falta de punteria i la superba actuació del porter brasiler Rogério Ceni han evitat que els de Guardiola anessin al descans amb un còmode avantatge. El joc de banda dels bavaresos ha estat molt insistent, ara amb els extrems Ribéry o Robben, ara amb el lateral Alaba o ara amb l’avui de nou migcampista Lahm. Però cap dels tres primers, amb bones opcions de xut, com Pizarro, desencertat en la rematada, han sabut inaugurar el marcador a la primera part.

A la represa, ha estat Mandzukic que ho ha intentat de seguida amb una bona rematada de cap. També Schweinsteiger, que ha jugat els seus primers minuts de titular després de sortir d’una lesió complicada de turmell, ha tingut una bona aproximació. Al final, a la novena ocasió clara, Mandzukic ha concretat el gol en un remat proper després de la sacada d’un córner. No ha estat fins a cinc minuts del final que el Bayern ha pogut segellar la seva superioritat amb un gol del jove del planter Weiser després d’un xut al pal de Shaqiri. Un minut després, el Sao Paulo ha fallat un penal que l’hauria permès marcar el gol de l’honor.

Al capdavall, més que el resultat a Guardiola li interessava aprofitar el partit per fer les últimes proves abans d’endinsar-se completament en la competició oficial.

Avui persistirà en diferents provatures tàctiques. Dilluns el Bayern debuta en la Copa alemanya davant l’equip regional Schwarz-Weiss Rehden i divendres de la setmana que ve arrenca la primera jornada de la Bundesliga contra el Borussia Mönchengladbach. Llavors ja Thiago tornarà a apuntar a la titularitat. Avui ni tan sols ha estat a la banqueta adolorit d’una torçada de turmell que es va fer dissabte passat a Dortmund, quan al Bayern se li va escapar el primer títol de la temporada, la Supercopa alemanya.

stats