Brasil 2014
Esports Futbol 13/06/2014

Brasil s'estrena derrotant Croàcia amb polèmica (3-1)

Dos gols de Neymar, el segon d'un penal inexistent, han permès a la 'canarinha' capgirar el gol inicial de Marcelo en pròpia porteria. Oscar, al minut 90, ha sentenciat

Neymar ha anotat el segon gol del Brasil contra Croàcia de penal / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaEl Brasil ha començat el 'seu' Mundial amb victòria contra Croàcia, tot i que ha estat un triomf molt polèmic de l'amfitriona (3-1). El partit, encallat al segon temps quan el resultat era d'empat a un, s'ha desnivellat a favor dels locals gràcies a un penal inexistent que ha transformat Neymar, autor també del primer gol.

L'Arena Corinthians de São Paulo, escenari del partit inaugural del torneig, estava preparat per a la festa brasilera, però tot ha estat a punt d'ensorrar-se al minut onze, quan Marcelo s'ha fet el primer gol de la competició en pròpia porteria. El Brasil s'ha vist superat d'entrada per la selecció de Croàcia, més ferma en els instants inicials, amb les idees més clares.

Però el gol ha fet que els de Niko Kovac fessin un pas enrere i cedissin el protagonisme al Brasil, que s'ha acostat amb insistència i ha tingut ocasions per empatar. Així ha estat com, al cap de mitja hora, Neymar ha aconseguit l'objectiu amb un xut creuat des de la mitja lluna que ha sorprès el porter Pletikosa.

A la segona meitat, Croàcia ha tornat a ser millor i ha dut el pes del partit, tot i que no ha tingut grans ocasions per desfer l'empat. Brasil, en canvi, no ha sabut respondre l'alenada balcànica i ha vist perillar el partit. Però un penal inexistent de Lovren sobre Fred –el brasiler s'ha deixat caure així que ha notat el contacte mínim– ha permès que Neymar fes el segon al minut 70. Pletikosa ha tocat la pilota però no ha tingut prou força per desviar el llançament.

Croàcia ha buscat el gol de l'empat i ha tingut ocasions per aconseguir-lo, incloent-hi una acció que ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa però que l'àrbitre Yuichi Nishimura (Japó) ha anul·lat per una falta prèvia d'Olic al porter Julio César, molt justa.

Ja amb els balcànics buscant el gol a la desesperada, Croàcia ha encaixat el tercer. Oscar ha recollit una pilota a la punta d'atac i ha superat el porter amb un xut de puntera, ajustat al pal.