FUTBOL

Hisenda accepta el pacte de Cristiano: 19 milions d'euros i 2 anys de presó

L'exjugador del Madrid es declararà culpable de quatre delictes fiscals

L'Agència Tributària ha donat aquest dijous el vistiplau a l'acord assolit entre Cristiano Ronaldo, la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat pel qual l'exfutbolista del Reial Madrid pagarà una multa de gairebé 19 milions d'euros i serà condemnat a dos anys de presó. Fonts jurídiques han informat a Efe d'aquest acord, que implica que el jugador portuguès, que des d'aquesta temporada residirà a Itàlia, no entrarà a la presó a canvi de declarar-se culpable de quatre delictes fiscals.

L'acord assolit entre les acusacions i la defensa del futbolista estava pendent del vistiplau d'Hisenda, que va ser l'organisme que va denunciar Cristiano i que ha reactivat el cas com a conseqüència del relleu al Govern central. Les acusacions imputaven al davanter quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre el 2011 i el 2014 i que suposen un frau tributari de 14.768.897 euros. Les quotes suposadament defraudades són d'1,39 milions el 2011; 1,66 el 2012; 3,20 el 2013, i 8,5 el 2014.

L'acord final per la via penal rebaixa aquest import defraudat a 5,7 milions d'euros, però l'import total que ha de pagar sumant la multa i els interessos arriba gairebé als 19 milions. També pagarà les despeses de l'Advocacia de l'Estat en el procés, segons les fonts consultades. Entre Hisenda i la fiscalia hi ha encara una discrepància de criteri respecte a la substitució de la condemna penal per una multa, ja que l'Agència Tributària rebutja aquest canvi, és a dir, desitja la condemna a dos anys de presó, de manera que, encara que no entri a la presó, compti amb antecedents i no pugui reincidir en aquest temps.

Aquesta diferència se solucionarà en la vista en què Cristiano prestarà la seva conformitat al jutjat d'instrucció número 4 de Pozuelo d'Alarcón (Madrid), on l'internacional portuguès va declarar com a investigat fa gairebé un any, el 31 de juliol. En aquella ocasió, el ja exjugador del Reial Madrid va afirmar: "La Hisenda espanyola coneix en detall tots els meus ingressos, perquè els hi hem lliurat; mai he amagat res ni he tingut intenció d'evadir impostos".

Més continguts de