FUTBOL
Esports Futbol 01/10/2019

El Madrid només pot esgarrapar un punt contra el Bruges (2-2)

Els blancs, superats al primer temps, igualen el 0-2 inicial jugant amb un home més

M.m.
Emmanuel Dennis (42) ha estat l'autor dels dos gols del Bruges a Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid ha salvat un punt 'in extremis' a la segona jornada de la Champions contra el Bruges (2-2). Els blancs, que han començat perdent 0-2 amb un joc molt pobre, sobretot en defensa, han pogut rescatar un punt a la segona part quan els belgues jugaven amb un jugador menys. Emmanuel Bonaventure Dennis ha sigut el golejador visitant, i Ramos i Casemiro han marcat per als locals.

El Madrid ha salvat un 'match ball' a la Champions després de perdre per 3-0 en el debut contra el París Saint-Germain, i ha sumat un punt que li permet mantenir intactes les opcions de classificar-se per a la següent fase, fins i tot com a primer de grup.

Ha sigut un mal partit del Madrid, que s'ha vist superat a la primera part pel joc del Bruges. Els belgues, atrevits, han sabut guanyar una vegada i una altra l'esquena de la defensa blanca. I així han arribat els dos gols de Bonaventure. Dos gols amb una definició curiosa. En el primer, quan volia controlar ha acabat rematant i enganyant Courtois. I en el segon ha estat a punt d'ensopegar, però ha arribat a temps per picar la pilota i introduir-la al fons de la xarxa.

El VAR ha estat protagonista i ha beneficiat tant el Bruges com el Madrid. En el 0-1 l'assistent havia invalidat la jugada, però la revisió de vídeo ha concedit el gol. Exactament el mateix que en l'1-2 de Ramos, que finalment ha pujat al marcador. En totes dues ocasions, escassament per mil·límetres.

Del 0-3 a l'1-2

Bonaventure, a la segona part, hauria pogut fer el 0-3 però Areola –que ha rellevat Courtois al descans– ha pogut evitar la sentència. Curiosament, a la jugada següent ha arribat el primer gol del Madrid.

Zidane ha fet dos canvis al descans. Un el del porter, i l'altre el de Marcelo per Nacho. A la primera part els locals no havien jugat bé, tot i que havien tingut un parell d'ocasions bones, fruit de jugades individuals i no d'accions col·lectives en el joc.

A la represa el Madrid ha millorat una mica, només per portar el Bruges al seu camp i dur més perill a la porteria de Mingolet. Després que Dennis perdonés, el Madrid ha iniciat un atac que seria decisiu. Benzema ha centrat a l'àrea i Ramos ha rematat de cap. El gol ha pujat al marcador gràcies al VAR i ha encès un Bernabéu que fins aleshores estava molt enfadat amb els seus jugadors.

Semblava que el Madrid es posava a to i acabaria passant per sobre del Bruges, però no ha estat així. Els visitants han sabut calmar el joc i recuperar la pilota, i fins i tot arribar en accions de pilota aturada a la porteria d'Areola. No han tingut punteria i el Madrid quedava viu per a un atac final. I el gol ha arribat al minut 85, en una falta que ha significat la segona groga i l'expulsió a Ruud Vormer. Kroos ha penjat la pilota i Casemiro, també de cap, ha empatat.

Quedaven nou minuts (cinc més el descompte) però el Madrid no ha tingut cap ocasió clara. El Bruges, en canvi, al 93 hauria pogut fer el gol de la victòria aprofitant un error defensiu, però Schrijvers, que s'ha quedat sol davant Areola, ha xutat malament.