COPA DEL REI
Esports Futbol 05/02/2014

El Reial Madrid passa per sobre de l'Atlètic (3-0) i encarrila l'eliminatòria

L'equip blanc, amb gols de Pepe, Jessé i Di María, s'emporta un derbi amb un Atlètic de Madrid desdibuixat i sense opcions

Gonzalo Romero
Pepe celebra el seu gol contra l'Atlètic de Madrid / EFE

BarcelonaEl Reial Madrid passa per sobre de l'Atlètic de Madrid i s'endú el derbi madrileny de les semifinals de Copa del Rei per 3 gols a 0. L'equip blanc, que d'aquesta forma encarrila l'eliminatòria, ha guanyat un partit que ha controlat de principi a fi, davant d'un Atlètic desdibuixat.

Després del darrer homenatge a Luís Aragonés, aquest cop amb un minut de silenci, donava inici un partit al que l'equip de Simeone arribava com a líder en solitari del campionat de Lliga, després de vèncer a la Reial Societat a l'última jornada de competició. L'equip blanc va presentar un onze on hi era Cristiano Ronaldo però no Gareth Bale, que va causar baixa d'última hora. El gal·lès, hores abans del partit va abandonar la concentració de l'equip després d'haver-se ressentit de les seves molèsties al bessó de la cama esquerre. Jessé, eterna alternativa al darrer gran fitxatge blanc a l'onze titular aquesta temporada, partia d'inici al costat de Ronaldo i Benzema a l'atac.

El 'Cholo', seguint els principis d'estratègia i joc que porta emprant des de que s'inicià la temporada, i que ha permès al seu equip estar al capdamunt de la classificació a la Lliga, va plantejar un partit molt defensiu, on l'Atlètic esperava replegat al seu camp, defensant-se de les continues envestides de l'equip blanc.

El partit va començar amb un Madrid que sortia contínuament en tromba cap a la porteria de Courtois, estructurant ràpidament contraatacs comandats per un veloç Jessé, i un sempre perillós Ronaldo. Amb insultant facilitat, l'equip blanc arribava a l'àrea rival, on una defensa massa neguitosa per un partit d'aquestes característiques feia el possible per desmuntar les accions de perill de l'equip d'Ancelotti.

Després d'uns minuts on l'equip blanc va ser l'amo absolut de la pilota, Di María, després de trepitjar la pilota i fixar a Arda, assistia a Pepe, que pujava a l'atac i, des de les afores de l'àrea, feia el primer gol de la nit després de que el seu xut fos clarament desviat per un defensa rival, fent inútil l'intent de Courtois per aturar la pilota.

Amb el primer gol el marcador, l'Atlètic semblava que havia despertat, arribant en un parell d'ocasions a la porteria que defensava Casillas. Però la reacció es va quedar en un intent, ja que, minuts després, el Madrid tornava a fer-se amb la pilota, el joc i les ocasions de gol.

El derbi, com va essent habitual en els últims anys, ha estat marcat per la intensitat del joc, per la duresa de les accions, i per l'altíssima tensió que es respirava entre els jugadors sobre el terreny de joc. Diego Costa va mantenir un duel particular amb Pepe durant tot el partit, que es va acabar saldant amb una targeta groga per cada jugador, fet que farà que Diego Costa es perdi el partit de tornada de l'eliminatòria.

A la segona meitat, la tònica del partit va ser la mateixa. L'equip blanc marcava el tempo del partit, tocava i accelerava quan més convenia. L'Atlètic no era més que una joguina en mans de l'equip d'Ancelotti de la mà d'un Modric excel·lent en la direcció del joc. Simeone va intentar canviar la dinàmica del partit, donant entrada al Cebolla Rodríguez, a Adrián i Sosa, però l'equip atlètic no va reaccionar. Al minut 11 de la segona, Di María va veure com es desmarcava Jessé, i amb una passada amb l'exterior, posava una pilota que el canari portava al fons de la porteria visitant.

Amb el 2-0, l'Atlètic es va acabar de desdibuixar. Minuts després, l'equip del 'Cholo' va tenir l'ocasió més clara del partit amb una rematada de Godín a porteria a la sortida d'un còrner, i que Modric treia de la línia de gol. Quan més a prop tenia el gol l'equip visitant, al minut 27 de la segona, Di María, després d'un intent de regat de Morata, aprofita l'ocasió per xutar, des de fora de l'àrea, a porteria. Novament la pilota acabava al fons de la xarxa després de ser desviada per Miranda, en aquest cas. Un Di María, que minuts després marxaria lesionat del terreny de joc, va posar un 3-0 que sentenciar l'equip visitant.

El Reial Madrid, sentencia d'aquesta forma l'eliminatòria, amb un resultat que permet als d'Ancelotti anar tranquils a la visita al Calderón de la setmana vinent, on es decidirà qui serà el finalista de la Copa del Rei.