SEGONA DIVISIÓ

El Reus, expedientat per exhibir una gran senyera al seu estadi

El club deixa clar que no pagarà la multa que pugui rebre

El Reus ha sigut expedientat pel comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol per exhibir una gran senyera al seu estadi el 23 de setembre, coincidint amb el partit entre el conjunt reusenc i l'Osasuna, segons avança el diari 'L'Esportiu'. Segons el rotatiu, la Federació ha obert aquest expedient perquè l'acció, iniciativa del Reus i de l'ANC, podria incórrer en una conducta "de violència, racisme, xenofòbia o intolerància".

Es tracta d'un expedient disciplinari "de caràcter extraordinari" pel desplegament de la senyera (de 85 metres de llargada i 12 d'amplada) i pels crits d'"independència" que es van sentir a l'estadi dels reusencs durant el partit contra l'Osasuna.

L'expedient s'ha obert a instàncies de l'informe del delegat del comitè d'àrbitres, ja que l'àrbitre, a l'acta, no va fer constar cap observació sobre el comportament del públic.

El club ha fet una roda de premsa, amb la presència del president Xavier Llastarri, el Conseller Delegat Joan Oliver, i el Conseller i Advocat Pere Mellado, per defensar la seva posició. "Aquest expedient s'ha obert de forma irregular i extraordinària. Vam mostrar la senyera la setmana que la Guàrdia Civil deté 16 alts càrrecs i van cridar a declarar més de 700 alcaldes. Estem emprenyats. No hem fet res que no es pugui fer" ha dit Oliver. Qui fou Conseller delegat del Barça, ha afegit que "Això forma part d'un intent deliberat de destruir el futbol català. I el primers afectats serem els 5 clubs professionals". Oliver ha recordat que la multa podria ser de 60.000 euros, però que el club no la pagarà. A més, ha argumentat que l'informe és anònim.

"Estem indignats i demanem justícia. Aquest expedient és una pixada fora de test. Si el Reus s'ha distingit en una cosa és en fer les coses amb la màxima coherència. En quin país vivim que no es pot mostrar ni una bandera catalana? "s'ha queixat Llastarri.