PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 01/12/2012

La Reial Societat deixa en evidència el València (2-5) i l'afició apunta a Llorente i Pellegrino

Els bascos han jugat un gran partit i han sentenciat el partit en el segon temps. El valencians, que tan sols han sumat 18 punts en 14 partits, podrien canviar de tècnic properament

Mikel González celebra el seu gol

ValènciaLa Reial Societat, amb el bon futbol que ha desplegat en el primer temps al qual ha unit l'aprofitament de la seva superioritat numèrica en el segon, ha atropellat a Mestalla un València sense idees ni joc que ha estat incapaç de sumar en un partit en què ha marcat als dos minuts de joc.

El gol de Soldado, al minut dos, no ha estat un bon presagi de bon futbol per a l'equip local, que gairebé immediatament ha començat a estar a mercè del conjunt donostiarra. Obligats a portar la iniciativa per empatar, la Reial s'ha mostrat fluida en el seu joc. Li ha perdut el respecte al València i abans de la mitja hora ja havia disposat de tres clares ocasions de gol (minuts 13, 20 i 26) per haver igualat el partit.

El futbol corria a compte de la Reial, que ha imposat el seu joc i no ha deixat escletxes perquè el València fes un pas gairebé definitiu cap a la victòria amb un segon gol. Només ha disposat el conjunt valencià d'una opció tímida en una rematada de Soldado. Passada la mitja hora, el València ha recuperat una mica l'alè, s'ha acostat a la meta rival, encara que sense perill, en accions de Bernat per la banda esquerra, però almenys ha frenat les envestides de l'equip basc.

Així s'ha arribat als minuts finals del primer temps, letals per als locals i perfectes per a la Reial Societat. Un cop de colze de Jonas a Zurutuza ha estat castigat amb vermella directa, i a un minut del descans, l'enèsima penetració de la Reial Societat ha permès que De la Bella establís, després d'una bona finta al porter local, l'empat que el seu equip es mereixia.

El segon temps ha començat amb tot de cara per a la Reial Societat, que tenia un home més. Al València no li ha quedat altre remei que replegar i defensar el punt davant un rival que ha dominat i al qual ha mirat de sorprendre al contraatac. Fruit del domini visitant, ha estat una clara oportunitat de Carles Vela (min 51). Cinc minuts més tard i gràcies a aquest mateix domini, ha arribat l'1-2 en un córner prolongat que Mikel ha enviat a gol (min 56).

Després del gol, la Reial Societat ha amagat la pilota amb possessions llargues i sense donar opció al rival de recuperar-la. Quan el València l'aconseguia, la perdia immediatament, mentre Bravo era un espectador més. Un córner a favor del València ha propiciat una contra i l'1-3 marcat per Ifran, a qui poc després ha donat rèplica Soldado, que ha ficat de nou el conjunt valencià al partit amb el 2-3 i ha donat emoció als minuts finals, quan els locals, amb l'entrada de Valdez, han tractat d'empatar a força de coratge i empenta.

No obstant això, la Reial ha tornat a aprofitar la següent oportunitat i el recent entrat Agirretxe ha posat el 2-4 al marcador i ha liquidat el València, que ha ajuntat el seu mal joc a la inferioritat numèrica per no tenir opcions davant un bon equip que s'ha imposat amb comoditat.

Amb tot decidit, un penal de Feghouli sobre Vela ha estat transformat per aquest jugador al minut 90 mentre els mocadors ja s'han vist a les grades de Mestalla, on el públic escridassava els jugadors i criticava el president del club, Manuel Llorente, i també el seu tècnic, Pellegrino.

Fitxa tècnica:

2 - València: Diego Alves, Joao Pereira (Valdez, min 75), Ricardo Costa, Víctor Ruiz, Cissokho (Guardado, min 65), Gago, Banega, Feghouli, Jonas, Bernat (Jonathan Viera, min 65) i Soldado.

5 - Reial Societat: Bravo, Carlos Martínez, Mikel, Íñigo Martínez, De la Bella, Pardo, Zurutuza (Chori Castro, min 72), Vela, Xabi Prieto, Griezmann (Rubio, min 73) i Ifran (Agirretxe, min 77).

Gols: 1-0, min 2: Soldado. 1-1, min 44: De la Bella. 1-2, min 56: Mikel. 1-3, min 64: Ifran. 2-3, min 72: Soldado. 2-4, min 82: Agirretxe. 2-5, min 90: Vela, de penal.

Àrbitre: Clos Gómez (col·legi aragonès). Ha amonestat pel València Víctor Ruiz i Banega, i per la Reial Societat, Carlos Martínez i Vela. Ha expulsat amb vermella directa el valencianista Jonas (min 41).