FUTBOL
Esports Futbol 12/05/2019

L'Ajax, virtualment campió de la lliga

L'equip holandès alçarà el trofeu per 34a vegada en la història, cinc anys després de l'últim

Ara / Efe
2 min
L'Ajax, virtualment campió de la Lliga

BarcelonaL'Ajax s'ha assegurat pràcticament el títol de la lliga d'Holanda (Eredivisie) aquest diumenge després de golejar l'Utrecht (4-1) i que el seu principal rival en la lluita pel campionat, el PSV Eindhoven, ha caigut davant l'AZ Alkmaar (1-0). L'Ajax és líder amb tres punts d'avantatge i una notable diferència de gols, a una jornada del final. Amb aquest triomf, el conjunt d'Erik ten Haag s'ha sobreposat al revés sofert al Johan Cruyff Arena dimarts passat a la Lliga de Campions, en què va perdre contra el Tottenham a l'últim minut i va quedar fora de la final. Les opcions de perdre el títol són remotes i, després del partit, diversos jugadors de l'Ajax han fet parlaments damunt la gespa en l'últim partit que han jugat enguany al seu estadi.

No ha fallat l'Ajax, molt superior a l'Utrecht, i ja s'ha situat per davant al minut de joc amb un gol d'Othman Boussaid. Klaas-Jan Huntelaar ha empatat al quart d'hora però Donny van de Beek ha tornat a posar per davant el conjunt de Ten Haag just abans del descans. A la segona part, el serbi Dusan Tadic ha marcat els dos últims gols del seu equip en el tram final, el segon de penal. Per la seva banda, el PSV Eindhoven ha perdut al camp de l'AZ Alkmaar amb un gol de Guus Til al començament de la segona part (1-0).

A falta d'una jornada per al final, l'Ajax supera de tres punts el conjunt d'Eindhoven. El quadre de Ten Haag, a més, té molt a favor seu la diferència de gols. El quadre d'Amsterdam en té 84 i el conjunt de Mark van Bommel, 70. En l'última jornada, que es disputarà dimecres que ve, l'Ajax visita el penúltim classificat, el Graafschap, mentre que el PSV rep l'Heracles.

El dia 15 de maig l'Ajax celebrarà el seu 34è títol de la lliga d'Holanda, el primer des de la temporada 2013/14, que s'unirà al de la Copa que va aconseguir el 5 de maig passat després de golejar el Willem II.

stats