Copa Catalunya
Esports Futbol 08/08/2011

Els gols de Lobato i Riverola classifiquen el Barça per la final de la Copa Catalunya (2-1)

Els gols de Martí Riverola (segon temps) i Lobato (1a part) han capgirat la diana inicial de Gaizka Saizar, que havia avançat el Girona a la mitja hora de joc

Amb Fontàs i Thiago com a exemple

BarcelonaEl Barça s'ha classificat per la final de la Copa Catalunya després de derrotar el Girona (2-1) i ara jugarà contra l'Espanyol, aquest dimarts, la final del torneig. Els blaugranes, amb gols de Lobato i Riverola, han aconseguit capgirar la diana inicial de Gorka Saizar.

La primera part ha començat sense gaires ocasions de gol, però amb un Girona que ha sortit decidit a dur el pes del partit. Les ocasions han trigat a arribar. De fet, fins al quart d'hora, no ha arribat la primera oportunitat. Ha estat Benja qui ha aprofitat el rebuig després del llançament d'una falta per engaltar un fort xut des de l'àrea que ha pogut treure el porter Rubén Miño en una acció de reflexos. La primera ocasió d'un partit que no s'ha tornat a animar fins al minut 32, quan Saizar ha rebut a l'interior de l'àrea -després d'una jugada col·lectiva- i ha pogut superar el porter.

Amb el gol en contra, el Barça -que disputa aquesta competició amb l'equip filial, i Eusebio a la banqueta- ha estirat les línies i s'ha decidit a buscar el gol de l'empat. I l'ha trobat al minut 42, quan Lobato ha culminat una jugada individual, driblant a l'interior de l'àrea i trobant un xut fort al segon pal que no ha pogut aturar el porter. Una diana que ha animat els blaugranes, que encara han sortit amb més força a buscar un segon gol, tot i que no ha arribat abans del descans.

El segon temps ha començat amb un Barça decidit a portar el pes del partit, remenant la pilota al mig del camp i buscant amb insistència el segon gol. De totes maneres, la primera ocasió de la represa ha estat pel conjunt gironí. Però Sergi Gómez, sobre la línia de gol, ha pogut evitar la diana. En canvi, sí que ha arribat el gol per part blaugrana. Martí Riverola ha culminat una jugada atacant, després d'una centrada des de la banda dreta, per marcar el segon gol del Barça.

Als últims minuts de partit, el Girona ha avançat línies intentant buscar el gol de l'empat. Un gol que hagués pogut arribar al minut 82, quan Garmendia ha pogut rematar de cap, tot sol, a l'àrea petita. Però el porter Miño, en una bona estirada, l'ha evitat. Ja amb un Girona llançat a l'atac, el Barça ha tingut opcions de marcar el tercer. La més clara, la de Deulofeu, que el porter gironí ha pogut salvar.

Amb aquesta victòria, el Barça aconsegueix classificar-se per la final de la Copa Catalunya, que jugarà aquest dimarts contra l'Espanyol. Serà la setena vegada que tots dos conjunts es troben a la final d'aquesta competició -des que s'anomena Copa Catalunya-, amb un balanç de tres victòries pel Barça i tres per l'Espanyol.