Esports Futbol 28/04/2019

Exhibició de resistència del Barça per assegurar-se la primera final

Un penal de Caldentey i la defensa de Paños deixen sense recursos el Bayern (1-0)

Les jugadores del Barça celebren la classificació per a la final de la Champions

BarcelonaLa temporada s'allargarà fins al 18 de maig. Fins a la final de Champions de Budapest. El Barça aspirarà a la primera corona europea aquesta temporada després d'eliminar el Bayern Munic per un global de 2-0 en l'eliminatòria. Mariona Caldentey, de penal al minut 45, ha marcat l'únic gol d'un partit que en molts moments ha dominat l'equip alemany però en què el Barça ha sabut competir amb maduresa i energia, superant fins i tot uns últims 20 minuts amb deu jugadores. El seu rival serà el Lió, vigent campió. Les franceses han empatat 1-1 contra el Chelsea, després de guanyar el partit d'anada per 2-1.

Fer història no podia ser fàcil. Ho sabien les blaugranes, conscients que el Bayern sortiria al Mini amb més agressivitat, i s'hi han posat bé per a la lluita. Contra la pressió bavaresa, més de cor que ordenada, han intentat trobar estabilitat, i aquí la calma de Marta Torrejón en els reinicis i els peus de Mapi León en la sortida han marcat el camí. Contra la dinàmica descontrolada que provocaven les alemanyes, el Barça s'ha encomanat a Alexia Putellas i Mariona Caldentey. La de Mollet del Vallès ha reposicionat l'equip, hi ha posat el cos i ha assegurat possessions per respirar, mentre que la de Felanitx ha sigut el primer contacte per activar a dalt Toni Duggan i Lieke Martens. L'holandesa ha sigut un punt d'amenaça suficient perquè les blaugranes sentissin que tenien prou arguments per marcar un gol i deixar glaçat el Bayern. I l'ex del Rosengard ha acabat provocant un penal de Lewandowski que ha desigualat les coses a l'últim sospir del primer temps. Mariona Caldentey no ha fallat des dels onze metres i ha dibuixat un 1-0 boníssim per al Barça. Sobretot perquè les bavareses havien fet més mèrits al primer temps, especialment amb una canonada de Leupolz que ha fet trontollar l'escaire.

Les jugadores del Barça celebren el gol de Mariona Caldentey

Haver-se salvat dels ensurts inicials i entrar al vestidor amb avantatge ha donat confiança al Barça de cara a la segona meitat. Havia de tornar a ser un exercici de resistència, i ben aviat ha quedat clar que ho seria. Al minut 50, Däbritz ha rematat fregant el pal una acció claríssima dins de l'àrea i, poc després, Rolfö ha afusellat però el seu xut l'ha refusat Torrejón amb el cap. El Bayern seguia picant pedra, tot coratge, tot intenció. Dos gols classificaven el conjunt visitant, cada cop més abocat a l'atac.

El context s'ha convertit en gesta quan al minut 70 Hamraoui ha vist la segona groga i ha deixat l'equip amb deu jugadores. Just llavors ha entrat Oshoala per Duggan, i la nigeriana ha acabat sent l'única atacant d'un Barça atrinxerat a l'àrea. El Bayern ha bombardejat a la desesperada, però ha topat amb els guants de Sandra Paños, que ha volat per evitar l'1-1 en un cop de cap de Roord que anava a dins. Centrades, refusos i moltes interrupcions per deixar morir un partit dificilíssim que, a la contra, les culers haurien pogut sentenciar. Però res, ni la histèria final ha impedit que les 12.764 persones al Miniestadi celebressin l'accés a la primera final de la Champions de la història de la secció.