FUTBOL
Esports  /  Futbol Masculí 22/06/2017

"Semblen mesures per provocar la població"

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha enviat una carta oberta a Àngel Ros, alcalde de Lleida

Ara
2 min
L'alcalde de Lleida llegeix el discurs del Ple de l'Estat de la Ciutat, al costat dels tinents d'alcalde Montse Mínguez i Fèlix Larrosa.

BarcelonaDesprés que l'Ajuntament de Lleida aprovés una proposta de Ciutadans per convidar la selecció espanyola de futbol o la sub-21 a jugar un partit al Camp d'Esports, la una carta adreçada a Àngel Rosmateix plevan rebutjar cedir espais municipals per al referèndum del pròxim 1 d'octubre.

"Davant aquests anuncis tan poc habituals, hom es pregunta si potser aquestes són mesures socials especials que milloraran la vida dels lleidatans i si la federació espanyola pagarà per venir a Lleida a jugar, que bé podria. Però senyor Ros, i per què no altres mesures socials de l’estil com convidar la Monarquia i l’Exèrcit espanyol a presidir una desfilada militar el pròxim 12 d’octubre al Gran Passeig de Ronda?", diu la carta. "Realment semblen mesures preses per provocar a la majoria de la població, més que per ajudar ningú fora de vostè mateix. I és que no són dos acords qualssevol ni deslligats l'un de l'altre", afegeix el text.

"Per què no fer servir el ple per demanar el suport als esportistes catalans per poder participar en les competicions internacionals? Senyor Ros, us heu preguntat mai quins serien els beneficis de tenir una selecció catalana reconeguda internacionalment? O us ha arribat mai la llista de greuges que pateix l'esport català pel fet d'estar sota la 'tutela' espanyola? No són greuges en abstracte, afecten de ple a les entitats esportives de Lleida i als seus practicants. Les bones paraules dels dirigents espanyols envers l’esport català, que a vostè sabem que el visiten ben cofois, només persegueixen un interès clar: que els seguim aportant jugadors, instal·lacions i beneficis. L’esport català com a tal, per a ells, no existeix i no se li reconeix cap altra mèrit que el de col·laborar als èxits de les seleccions espanyoles (entre altres raons perquè Espanya manté una llei que permet sancionar a qui es negui a jugar amb la selecció espanyola quan se’l convoca). Sí, la Roja de la qual vostè se’n declara tan admirador, és l’expressió màxima de tot això. És alhora l’expressió màxima d’un futbol professional de salaris extraordinaris (no recorda que la darrera prima que van oferir als jugadors si guanyaven el Mundial va ser de 720.000 euros?) i de poca austeritat en la despesa que potser vostè ha decidit que és l’exemple a seguir a la seva Paeria", recorda la carta.

stats