Política 20/06/2017

Lleida no cedirà espais municipals per celebrar el referèndum de l'1 d'octubre

El ple de l'Ajuntament ha rebutjat una proposta de resolució de la Crida-CUP que demanava la "participació activa" en la consulta sobre la independència de Catalunya

Ara
2 min
L'alcalde Lleida, Àngel Ros, durant un acte de la Paeria / ACN

LleidaLleida no cedirà espais municipals per fer el referèndum de l'1 d'octubre. El ple extraordinari de l'Ajuntament de Lleida sobre l'estat de la ciutat ha rebutjat una proposta de resolució de la Crida-CUP que demanava "la participació activa" de la Paeria en la celebració del referèndum, que incloïa la cessió d'espais de titularitat municipal per dur a terme la votació. Segons l'ACN, PSC, Ciutadans i PP hi han votat en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta decisió, el PSC de Lleida no es desmarca de les ordres que va fer públiques la direcció del partit, en què recomanava als ajuntaments de no participar en un referèndum d'aquestes característiques. "No participarem en un referèndum d'aquestes característiques, ni prestarem suport polític o col·laboració institucional als que pretenguin organitzar-lo", van afirmar en un document que el partit va enviar a tots els grups municipals.

La decisió també contrasta amb la que va fer pública l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la setmana passada a través de Twitter, quan va afirmar que ell no és ningú per "prohibir el dret a vot". De totes maneres, va matisar que s'ha de tenir en compte la configuració de cada ajuntament i, en aquest sentit, va explicar que a Terrassa una majoria absoluta va votar a favor del Pacte Nacional pel Referèndum.

En aquest ple, el PDECat-Unió també ha presentat una proposta en defensa de l'ús preferent del català a l'Ajuntament de Lleida. El que sí que s'ha aprovat durant el ple és una proposta de Ciutadans per tal que la Paeria convidi la selecció espanyola de futbol a jugar un partit a la capital del Segrià, amb els vots favorables de PP i Cs. També ha tirat endavant la proposta de resolució d'ERC-Avancem que insta la Paeria a restituir la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme.

stats