Futbol
Esports Futbol 23/12/2015

Catalunya presenta una llista ambiciosa per jugar contra Euskadi

Els seleccionadors de Catalunya asseguren que comptaran amb els principals futbolistes de cara a l'amistós del 26 de desembre

Martí Molina
3 min
Els jugadors del Barça, amb la samarreta de Catalunya / FCF

BarcelonaAquest dimecres s'ha presentat a Barcelona la llista de convocats per al Catalunya-Euskadi del proper 26 de desembre, el tradicional partit de Nadal de la selecció catalana que es disputarà al Camp Nou a les 21.30 h (TV3). La llista definitiva, de 22 futbolistes, compta amb set futbolistes del Barça i quatre de l'Espanyol. Cinc més juguen a la LFP i els sis restants juguen en lligues internacionals.

D'entre els noms, destaca el de Sergio Busquets. "Va tenir la lesió al Mundial de Clubs i pensàvem que no podria venir. No arriba al 100% però vol ser-hi, i això diu molt", destaca Gerard. "Estem molt contents per la predisposició de tots. És un equip amb molt de nivell, només cal veure els noms. Esperem poder fer un gran partit i guanyar-lo", afegia Sergio.

Convocatòria: Jordi Masip (Barça), Pau López (Espanyol); Martín Montoya (Inter), Aleix Vidal (Barça), Marc Bartra (Barça), Gerard Piqué (Barça), Jordi Alba (Barça), De la Bella (R. Societat), Dídac Vilà (AEK Atenes), Víctor Álvarez (Espanyol); Javi Márquez (Granada), Sergio Busquets (Barça), Joan Verdú (Fiorentina), Piti (Granada), Sergi Roberto (Barça), David López (Nàpols), Joan Jordan (Espanyol); Sergio García (Al Rayyan), Álvaro Vázquez (Getafe), Keita Balde (Lazio), Víctor Rodríguez (Getafe), Gerard Moreno (Espanyol).

Els seleccionadors catalans Gerard López i Sergio González, presents a la presentació oficial del partit que es va fer a principis de desembre, ja van avisar que seria una selecció amb els principals jugadors catalans. També deixaven entreveure, com finalment s'ha confirmat, que els exblaugranes Xavi Hernández i Víctor Valdés no podrien venir. Tampoc hi és el porter del Madrid Kiko Casilla, baixa "per lesió", segons ha dit Sergio a la presentació.

Cartell del Catalunya-Euskadi masculí / FCF

L'any passat, el partit entre les dues seleccions –que s'emmarcava en el centenari del primer partit entre catalans i bascos, celebrat el 1915– es va disputar el 28 de desembre a San Mamés. Enguany, però, hi ha previst un partit de Lliga a final d'any que feia inviable aquesta data. La proposta inicial era jugar el 27 de desembre, per evitar la festivitat de Sant Esteve. Al final, després de parlar amb els clubs, les federacions van pactar avançar el compromís.

El partit de la selecció femenina

Abans de la selecció absoluta masculina, també jugarà el combinat femení. La cita serà el mateix dia de Sant Esteve, al Miniestadi, i l'entrada per als aficionats serà gratuïta (18.45 h, Esport3). Aquest dimecres també s'ha conegut la llista de jugadores. "És una llista molt competitiva i molt jove", advertia la seleccionadora Natalia Arroyo, que compta amb una convocatòria "de jugadores d'arreu del territori". L'única baixa de convoctòria és la de Cristina Baudet, davantera del Barça, que va caure a última hora per lesió.

Convocatòria: Laura Rafols (Barça), Mariajo Pons (Sabadell); Marta Torrejón (Barça), Paula Nicart (València), Andrea Pereira (Espanyol), Paola Soldevila (R. Societat), Maria Estella (Tenerife), Leila Ouahabi (València), Núria Mendoza (R. Societat), Elba Vergés (Espanyol); Alèxia Putellas (Barça), Gio Carreras (València), Míriam Diéguez (Barça), Laura Gutiérrez (Llevant), Carola Garcia (Santa Teresa); Marta Corredera (Arsenal), Carol Férez (València), Débora García (At. Madrid), Olga Garcia (Barça).

Cartell del Catalunya-Euskadi femení / FCF

Per promocionar els partits a les xarxes socials, la FCF ha previst l'etiqueta #futfem26d per al partit del combinat femení, mentre que per al compromís de l'absoluta masculina l'etiqueta serà #seleccio26d.

stats