FUTBOL
Esports Futbol 22/02/2019

La FIFA sanciona el Chelsea sense poder fitxar fins a l'estiu de 2020

Argumenta que els 'blues' han comès irregularitats en la contractació de 29 futbolistes menors d'edat

G.r.
2 min
El davanter Giroud durant l'últim partit de Lliga de Campions amb el Chelsea

BarcelonaLa FIFA ha sancionat el Chelsea sense poder fitxar jugadors fins a l'estiu del 2020. El màxim organisme del futbol internacional ha anunciat aquest divendres la mesura, fonamentada en "infraccions relacionades amb la transferència internacional i el registre de jugadors menors de 18 anys". Segons el comunicat oficial, hi ha hagut 29 casos de futbolistes menors d'edat contractats de manera irregular.

"Es va descobrir que el Chelsea havia violat l'article 19 del reglament en el cas de 29 esportistes menors d'edat. També havia comès altres infraccions relatives als requisits de registre dels jugadors. El club també va violar l'article 18 bis, en relació amb dos acords que va tancar i que li va permetre influir en altres clubs en matèries relacionades amb la transferència", destaca l'escrit.

La principal conseqüència de l'informe és la prohibició de registrar nous jugadors tant a escala estatal com internacional els pròxims dos períodes de mercat "complets i consecutius". La federació especifica que aquesta mesura s'aplica a tots els estaments del club, a excepció dels equips femenins i de futbol sala. Els anglesos sí que podran alliberar fitxes i recuperar jugadors que estan cedits a altre equips, com el cas d'Álvaro Morata, ara a les files de l'Atlètic de Madrid.

És el mateix cas que va haver d'afrontar el Barça fa algunes temporades. La FIFA remarca que l'entitat 'blue' pot recórrer la decisió al comitè d'apel·lació. Si es confirma, el Chelsea hauria de redirigir la seva estratègia esportiva: de les aspiracions de canviar d'entrenador després dels últims resultats a encarar la hipotètica sortida de la seva estrella Eden Hazard.

El Chelsea defensa la seva innocència

El Chelsea ha donat una resposta pública a través d'un comunicat, defensant la seva innocència: "El Chelsea refusa categòricament les acusacions del Comitè Disciplinari de la FIFA i apel·larà la seva decisió". El club ha volgut remarcar la seva vinculació amb el bon tracte al futbol formatiu. "El club vol destacar que respecta l'important tasca que realitza la FIFA en relació amb la protecció dels menors i ha cooperat plenament en la investigació que va obrir l'organisme", ha explicat per escrit.

stats