Futbol
Esports Futbol 15/02/2014

Un sobri City elimina el Chelsea de Mourinho de la FA Cup (2-0)

Els 'citizens' accedeixen als quarts de final gràcies als gols de Jovetic i Nasri, que ha reaparegut mitja hora després de dos mesos lesionat

Jovetic supera Azpilicueta i Cech en l'1-0 del City al Chelsea

BarcelonaEl Manchester City s'ha classificat per als quarts de final de la FA Cup en derrotar el Chelsea de José Mourinho per 2-0, en un partit molt seriós dels homes de Manuel Pellegrini. Els gols de Jovetic i Nasri, que ha jugat els seus primers 30 minuts després de dos mesos lesionat, han donat el triomf als 'citizens'.

Ben aviat se li ha posat de cara el partit al City. Després d'un primer avís de Touré Yaya amb una fuetada seca que ha refusat Cech amb els punys, Jovetic ha obert el marcador al quart d'hora de joc. El jove montenegrí ha rebut una assistència precisa de Dzeko, que ha aprofitat l'escombrada de Milner de dreta al centre per trobar el seu company sol dins l'àrea i regalar-li mig gol.

L'1-0 no ha fet afluixar la intensitat al City, que ha seguit atacant amb criteri i punteria. Dzeko, amb un xut potent, també ha posat a prova Cech, que ha vist com Jovetic, amb cama esquerra, el tornava a amenaçar després d'una centrada que el porter 'blue' havia gestionat malament.

Amb ordre i paciència, el City ha seguit fent la seva contra un Chelsea que inquietava poc. Les tecles que ha tocat Mourinho, que de seguida ha fet entrar Salah per Eto'o (46'), Torres per Ramires (61') i Oscar per Willian (70'), no han pogut canviar el to del partit. L'estocada final, a més, l'han encaixat els 'blue' quan Nasri ha fet el 2-0. El francès ha rebut una pilota interior del seu central Kompany, ha accelerat a tres quarts de camp, ha combinat amb Silva a la porta de l'àrea i ha batut Cech. No podia tenir millor retorn Nasri, que ha completat els seus primers 30 minuts després d'una lesió al genoll, amb vistes a l'eliminatòria contra el Barça.

En clau Champions, de fet, Pellegrini ha donat descans Silva de seguida que el partit ha quedat sentenciat i el canari ha descansat 22 minuts. Al seu lloc ha entrat Navas al 68. Negredo tampoc ha sigut titular i només ha jugat deu minuts al final, en substitució de Dzeko. Dels possibles titulars contra el Barça, han completat el partit Zabaleta, Clichy, Kompany i Touré Yaya.