Esports Futbol 10/04/2021

Els dos “companys de viatge” que l’Espanyol ha de llançar al buit per tornar a Primera

Els blanc-i-blaus afronten davant Leganés i Almeria, tercer i quart classificats, dos partits pràcticament definitius cap a l'ascens directe

Germán Aranda Millán
2 min
Entrenament de l'Espanyol

BarcelonaUn company de viatge no és un amic. O no sempre. Us saludeu amablement, seieu al costat i amb una mica de sort xerreu una estona. Teniu com a mínim una cosa en comú, que esteu en ruta, i potser dues si compartiu la destinació. És el cas de l’Espanyol i el Leganés, que “ja va ser company de viatge la temporada passada” en la lluita per la permanència que no van aconseguir cap dels dos, com ha recordat en roda de premsa el tècnic blanc-i-blau abans del partit que aquest diumenge els enfronta a Cornellà (21 h, Gol) i amb què el poden deixar definitivament sense un dels dos bitllets d’ascens directe.

Més enllà del to amistós del concepte company de viatge, l’Espanyol sap que per volar de tornada a casa, que és Primera, empènyer al buit dos companys de viatge serà l’impuls definitiu, com de vegades passa a les feines, a l’amor, a les cues dels cinema amb aforament limitat o a la vida en general. Abans que la setmana vinent els blanc-i-blaus puguin acomiadar l’Almeria, ara mateix tercer amb 60 punts, demà podrien obrir una bretxa de 13 punts amb el Leganés i deixar tocadíssim un tècnic tan acostumat a Primera com Ander Garitano i jugadors tan contrastats com la dupla atacant Sabin Merino i Borja Bastón (sumen 13 gols), migcampistes com Rubén Pardo i Luis Perea i defensors com Omeruo i Bustinza.

El líder, amb RdT marcant doblement cada setmana (els seus 20 gols deixen en poca cosa els de la dupla del Leganés), suma quatre victòries seguides i és dos punts per sobre del segon, el Mallorca, el qual a més supera en goal average. Sap que deixant fora del tren dos rivals –ja no tan– directes per l’ascens com Leganés i Almeria aviat veurà el sol d’una primavera que aquest any es resisteix a arribar. Per aconseguir-ho, compta amb gairebé tots els titulars excepte Melendo, que continua en quarantena per covid, i Óscar Gil, tot i que el lateral dret estarà menys temps del que s’esperava fora dels terrenys de joc després del fort cop que va rebre a l’espatlla a l'últim partit, segons ha explicat Moreno.

Així, l’Espanyol no hauria de tenir problemes per encarrilar definitivament l’ascens si donen el millor de si jugadors tan en forma com Embarba, màxim assistent de la competició, l’elèctric Puado i el profund Pedrosa o Darder, cervell de l’equip cada cop més abocat a l’atac, o Calero, David López i Cabrera, que garanteixen que l’Espanyol sigui no només l’equip més golejador de la Smartbank (56 gols), sinó també el menys golejat, amb 21, com el Mallorca. 

Passi el que passi, el to de Vicente Moreno continuarà sent prudent i monòton, cosa que ha fet que un periodista li preguntés aquest dissabte en la compareixença si ho havia tingut sempre tot controlat, tal com semblava. “Hem estat convençuts del que fem i la percepció dels altres és propietat dels altres, però intentem tenir controlat tot el que és controlable, tot el que pots tenir planificat”. En aquest viatge, no hi ha espai per expressar emocions, ni pors ni somnis, fins que no s’arribi a port.

stats