FUTBOL
Esports Futbol 01/06/2017

Condemnen l'exagent de Neymar a 5 anys de presó al Brasil

La justícia brasilera condemna Wagner Ribeiro pel delicte d'evasió d'impostos durant el període 2002-2005

Efe
2 min
Josep Maria Bartomeu, amb el pare de Neymar i l'agent Wagner Ribeiro

Sao PauloL'empresari Wagner Ribeiro, que va estar al darrere del traspàs milionari de Neymar al Barça, ha estat condemnat aquest dijous per la justícia brasilera en primera instància a cinc anys i quatre mesos de presó, en règim semiobert, pel delicte d'evasió d'impostos. Ribeiro va ser agent de l'estrella blaugrana, tot i que ell va pressionar perquè acabés jugant al Reial Madrid.

Ribeiro podrà recórrer la condemna en llibertat, però haurà de lliurar el seu passaport a les autoritats, segons ha informat la justícia federal de São Paulo.

El tribunal ha acceptat la denúncia presentada pel ministeri públic federal, que assenyala que l'empresari "va suprimir i reduir l'impost de la renda després d'ometre en les seves declaracions del 2002 al 2005 els rendiments tributables, i no va comprovar l'origen dels dipòsits" en els seus comptes bancaris.

Segons les investigacions, Ribeiro va tenir un benefici d'1,2 milions de dòlars actuals entre 2002 i 2005, però en la seva declaració de renda va presentar un valor d'aproximadament 174.000 dòlars.

El jutge Marcio Assad Guardia ha destacat que la discrepància de valors demostra que l'empresari va presentar "informació falsa" al fisc i ha recordat la "notòria activitat professional" de Ribeiro, una persona que feia d'intermediari en "transaccions milionàries entre jugadors i clubs professionals amb valors ostentosos, entre ells Neymar". Per al magistrat, amb una sola transacció d'aquest calibre "n'hi hauria prou per demostrar" que els valors declarats a l'administració són "inferiors als rendiments aconseguits".

Per definir la condemna, el jutge també té en compte unes declaracions fetes per Ribeiro en què "instiga públicament altres persones, amb gran capacitat contributiva, a comportar-se de forma idèntica".

D'acord amb el comunicat de la justícia federal de São Paulo, Guardia es refereix a unes declaracions fetes per l'agent quan la justícia va bloquejar 188 milions de reals de Neymar. En aquell moment l'empresari va suggerir al pare del futbolista que enviés tots els seus diners a paradisos fiscals.

A més de Neymar, Ribeiro també va ser representant de Robinho, i actualment treballa amb internacionals brasilers com Lucas Moura, del PSG; Lucas Lima, del Santos, i Gabigol, de l'Inter de Milà.

stats