Espanyol
Esports Futbol 22/09/2012

L'Espanyol no pot amb el Betis i segueix sense conèixer la victòria (1-0)

Un gol de cap de Paulao al minut 18, després d'una falta lateral servida per Beñat, ha estat massa per a un Espanyol tou en el primer temps

Víctor Sánchez intenta prendre la pilota a Pozuelo durant el Betis-Espanyol

BarcelonaL'Espanyol ha caigut per 1-0 contra el Betis al Benito Villamarín, en un partit en què els homes de Mauricio Pochettino –que ha vist el partit des de la grada per estar sancionat– han anat de menys a més, però sense premi. El gol del central Paulao al minut 18 de partit ha suposat la tercera derrota de la temporada dels blanc-i-blaus, que tan sols han sumat un punt en cinc partits.

La primera meitat de l'Espanyol no ha sigut gaire bona. Pochettino ha repetit el dibuix del dia de l'Athletic, amb un 4-4-2 en rombe, amb Víctor Sánchez per davant dels centrals, Wakaso i Tejera lleugerament oberts a banda, i Stuani i Simao com a referències a dalt. A diferència del dia dels bascos, però, l'estratègia no ha sigut efectiva i a l'Espanyol li ha costat dominar el joc. Des del començament el Betis s'ha mostrat més perillós. L'extrem Agra ha avisat amb una rematada potent després d'una centrada al cor de l'àrea que la defensa periquita no ha sabut refusar. En la següent acció, al minut 18, el central Paulao ha fet l'1-0. El defensa brasiler, que ha hagut de marxar lesionat al minut 41, ha rematat de cap una centrada mil·limètrica de Beñat en una falta des de la dreta per avançar els andalusos.

L'Espanyol ha intentat reaccionar, obrint el partit. Però amb espais ha sigut el Betis qui s'ha trobat més còmode i ha encadenat contraatacs que haurien pogut ampliar l'avantatge. Al minut 21, Pozuelo ha fregat el 2-0, que ha salvat Cristian a contrapeu amb la punta de la bota. També han gaudit de bones ocasions Agra, a boca de canó al minut 33, i Beñat, colant-se entre la defensa i xutant des del punt de penal al minut 37. L'única acció de perill de l'Espanyol ha vingut amb un xut llunyà de Tejera al 43, que ha marxat alt.

En el segon temps l'Espanyol ha sortit més agressiu, amb moltes més ganes que en el primer temps. Jesus Pérez –que ha dirigit l'equip– ha fet avançar les línies de l'equip periquito i aquest ha respost. Joan Verdú ha agafat la batuta i s'ha endinsat a tres quarts de camp per intentar crear joc. Diversos cops ho ha aconseguit, però en d'altres s'ha vist massa sol i sense companys. Wakaso i Simao, però, han tingut el gol a les seves botes i no ho han aprofitat. A més, Mubarak Wakaso ha estat expulsat al minut 66' després de fer una entrada absurda al mig del camp i ha deixat amb deu un espanyol que físicament ja no ha pogut més.

En el tram final del partit el Betis ha pogut fer el segon, però no ha estat encertat davant de Cristian Alvárez. Amb l'1-0 l'Espanyol segueix sense conèixer la victòria i tan sols ha sumat un punt en cinc jornades de Lliga disputades.