Futbol - Premier League
Esports Futbol 10/04/2022

Empat de gegants que manté el City de Guardiola líder (2-2)

L'equip del tècnic català ha tingut més ocasions davant un Liverpool que seguirà segon a un punt dels 'citizens'

Klopp i Guardiola

BarcelonaEl duel entre els dos gegants de la Premier començaria tan intens i passarien tantes coses des dels primers minuts que no tardarien a complir-se les expectatives que envoltaven l'enfrontament entre els dos equips més en forma d'Anglaterra. "Quan em retiri, recordaré el Liverpool com el rival més dur", havia dit Pep Guardiola en la prèvia. "El City és el millor equip del món", havia afirmat, per la seva banda, Jürgen Klopp. L'alta i preciosa rivalitat que estan brindant els últims anys citizens i reds s'explica, també, en gran part pel segell d'autor dels seus dos entrenadors. El partidàs se segellaria amb un empat (2-2) que ho deixa tot igual al capdavant de la taula: el City segueix primer amb un punt de marge respecte al Liverpool.

Encara no havien passat ni cinc minuts que Sterling ja havia tingut la primera ocasió. Primer avís. Poc després, Kevin De Bruyne no trigaria a fer content l'Etihad amb un xut que tocaria Matip abans d'acabar al fons de la xarxa. Semblava que les coses es posaven de cara per als locals, però el Liverpool no tardaria ni deu minuts a contestar, amb Diogo Jota finalitzant una bona jugada d'atac col·lectiva. Guió de partit gran.

Amb el belga comandant el joc dels skyblues, els de Guardiola van trobar un latifundi per explorar a l'esquena del lateral dret Alexander-Arnold. Per aquesta banda és on més perill estaven generant, però el segon gol del City arribaria per l'altre costat, amb Gabriel Jesús apareixent per sorpresa i recollint un gran servei de Cancelo. La resposta del Liverpool hauria pogut arribar en una acció de Diogo Jota, però Laporte, més ràpid que el portuguès, va pispar-li la pilota en una acció providencial.

Qui firmaria l'empat de nou seria Mané, quan tot just començava la segona meitat. El campió africà definiria amb encert una passada plena de poesia de Salah. El gol deixaria uns minuts noquejat el City, fins que es refaria i tindria, en un xut de falta de Mahrez al pal i en una definició erràtica en l'últim minut de l'algerià, les millors ocasions per desfer un empat que, malgrat tot, els permet seguir líders. Beneïda rivalitat.