Barça
Esports Futbol 21/01/2023

“Enrique García, Jorge Alba”: així va cantar l’‘speaker’ del Ceuta l’onze del Barça

Enumerar els noms per megafonia amb gràcia: una nova moda?

Carlos Ticó
2 min
L'onze inicial del Barça en el partit dels vuitens de Copa del Rei

BarcelonaSempre s'ha parlat de l'estil d'un equip de futbol. L'estil de cada jugador i l'estil que un entrenador implementa al joc col·lectiu per dur el seu equip a l'èxit, sigui el que sigui. No s'ha parlat gaire, però, de l'estil dels estadis de futbol, el soroll que fan. Més enllà dels càntics i la música de l'afició de cada club, hi ha un element que gairebé sempre passa desapercebut: l'speaker que dona la benvinguda als aficionats i recita els noms dels futbolistes que saltaran a la gespa.

Cada speaker té el seu estil i la seva gràcia per animar que l'estadi ressoni. S'ha vist aquests últims anys: sovint aquest locutor fa de director d'orquestra quan l'equip local marca un gol, o durant la celebració d'un títol, o senzillament funciona, com ho ha fet sempre des dels inicis de l'esport, duent a terme una tasca tan fàcil com cantar els noms dels jugadors dels dos equips. L'orador de l'estadi del Ceuta —l'estadi Alfonso Murube— és objecte d'actualitat pel xou que va muntar durant la prèvia del partit de Copa del Rei que va jugar el Barça aquesta setmana (0-5). Va decidir, ni més ni menys, castellanitzar tots els noms.

Ni 'Roberto' Lewandowski se salva

El Barça ja va arribar a Ceuta amb el pack complet d'un viatge —en paraules de Xavi Hernández— "atípic": avió fins a Màlaga, helicòpter fins a Ceuta per creuar l'estret i un bus per arribar a l'estadi dels seus rivals a la Copa. El trajecte de l'expedició blaugrana no va ser el més estrany de la nit: encara els esperava una sorpresa més. Només uns minuts abans que els futbolistes dels dos equips fessin presència al terreny de joc, l'speaker de l'equip ceutí va voler ser el primer dels (en aquest cas) 23 protagonistes. "Ignacio Peña, Sergio Roberto, Enrique Garcia, Jorge Alba, Roberto Lewandowski", va cantar, amb un últim detall: "L'entrenador del Barça, Javier Hernández".

La Reial Societat, el rival del Barça als quarts de final

Tot el que va venir després, durant els 90 minuts del partit, van ser alegries per a l'equip de Xavi. El Barça va materialitzar una classificació impecable cap als quarts de final de la Copa del Rei amb cinc gols contra el Ceuta. Gols de Raphinha, dos de Lewandowski, Kessie i Ansu Fati. Lewandowski porta 22 gols en els 23 partits que ha jugat amb la samarreta del Barça aquesta primera temporada. Aquest divendres ha tingut lloc el sorteig de quarts de la Copa, i al Barça li tocarà suar per vèncer la Reial Societat al Camp Nou si vol jugar les semifinals. El partit, dimecres que ve a les 21 h.

stats