La família de Mino Raiola anuncia la mort del superagent de futbolistes

El famós representant de jugadors com el noruec Erling Haaland estava ingressat en un estat molt greu de salut

ARA
2 min
Nino Raiola en una imatge d'arxiu

Després que la premsa italiana donés dijous per feta la seva mort, ja que estava ingressat en un estat molt greu de salut, Mino Raiola ha mort aquest dissabte. Mitjançant un comunicat, la família del superagent de futbolistes ha anunciat la seva defunció als 54 anys d'edat. Raiola estava ingressat en un hospital de Milà, on ja va ser operat aquest gener i en els últims dies la seva salut havia anat empitjorant. Dijous mitjans com La Gazzetta dello Sport o Il Corriere della Sera havien informat de la seva mort, però ell mateix, la seva família i la seva agència de representació ho van negar. El seu estat de salut era tan delicat que, tres dies després, la família ha comunicat la defunció.

Raiola era un representant molt conegut en el món del futbol. De fet, el noruec Erling Haaland, un dels davanters més cotitzats del mercat, estava en la seva cartera de futbolistes. La història de la carrera professional de Raiola és ben curiosa. Va començar a conèixer futbolistes quan tenia 18 anys i feia pizzes al restaurant que el seu pare havia obert a Haarlem (Holanda). Fill d'una família del sud d'Itàlia que va emigrar, Raiola suava treballant amb el seu pare mentre jugava a futbol sense gaire sort. Pel que ell mateix havia explicat, amb 21 anys es va lesionar greument i va decidir deixar de jugar per passar als despatxos, i va passar a formar part de la directiva del Haarlem.

Ambiciós com pocs, amb 24 anys va posar-se en contacte amb el polèmic president del Nàpols de Maradona, Corrado Ferlaino, per proposar-li un negoci: que ell invertís en el Haarlem i a canvi fitxessin tots els joves talents del futbol holandès. Ferlaino no va acceptar el tracte, però Raiola va aprofitar l'oportunitat per aprendre i fer contactes. Aprofitant que parlava italià, Raiola va obrir un pont entre els Països Baixos i la Sèrie A portant Bryan Roy de l'Ajax al Foggia el 1992. Poc després feia el seu primer gran negoci, quan va tenir bona part de la responsabilitat en el traspàs de Bergkamp de l'Ajax a l'Inter. Al jugador l'havia conegut el 1992, quan precisament Ferlaino li havia demanat que l'ajudés a fitxar-lo. L'operació no va tirar endavant, però va permetre a Raiola guanyar-se la confiança de Bergkamp.

Una llarga llista de representats

A partir de llavors va portar una llarga llista que inclou homes com ara Ibrahimovic, Donnarumma, Maxwell, Nedved, Mario Balotelli, Paul Pogba, Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan o el davanter somiat per mig Europa, Haaland. De fet, fins fa poc negociava personalment amb els clubs que volien el davanter noruec. Il Pizzaiolocom era conegut, va aixecar un imperi i va negociar molts cops amb el Barça.

stats