Futbol
Esports Futbol 07/02/2011

Deu empreses han presentat a la FIFA una tecnologia per determinar si és gol o no

Després que la IFAB fes marxa enrere, aquest mes de març, en la reunió ordinària, es presentaran les conclusions de l'informe de les proves d'aquesta tecnologia

Redacció
1 min
Diferents imatges de la jugada polèmica.

BarcelonaLes deu empreses que han presentat a la FIFA projectes per aplicar la tecnologia sobre la línia de gol realitzaran, al llarg d'aquesta setmana, proves perquè la International Football Association Board (IFAB) estudiï l'informe a principis de març.

Segons ha informat la FIFA, aquestes proves es faran a EMPA, una institució de Zuric, des d'aquest dilluns i fins el 13 de febrer.

La junta general ordinària de l'IFAB, que se celebrarà el dissabte 5 de març de 2011 a la ciutat galesa de Newport, inclourà al seu ordre del dia set propostes i esmenes referents a les Regles del Joc, a més de l'ús de la tecnologia de gol.

Aquest fet es produeix després que el passat 20 d'octubre, aquest organisme fes marxa enrere i decidís reconsiderar l'ús de la tecnologia. Això sí, amb condicions: només s'aplicaria a la línia de gol i per determinar si la pilota ha entrat o no. El sistema ha de ser fiable, el veredicte ha de ser immediat i s'ha de comunicar únicament i exclusiva als àrbitres del partit.

La FIFA va decidir estudiar l'ús de la tecnologia sobre la línia de gol després de diversos errors arbitrals al Mundial de Sudàfrica 2010, entre ells un gol no concedit a l'anglès Frank Lampard al partit Alemanya-Anglaterra.

stats