FUTBOL
Esports Futbol 16/02/2015

Figo anuncia el dijous el seu programa electoral per presidir la FIFA

L'exdavanter portuguès del Barça i del Reial Madrid, entre d'altres, dóna el tret de sortida a la seva candidatura a l'estadi del Chelsea

Efe
1 min
Luis Figo

LisboaL'exfutbolista portuguès Luís Figo presentarà aquest dijous, des de Londres, el programa en què es basa la seva candidatura a la presidència de la FIFA, eleccions a les quals concorren altres tres aspirants.

Segons ha informat un portaveu de la seva candidatura, l'acte tindrà lloc el proper dijous 19 a l'estadi del Chelsea, Stamford Bridge.

Figo llançarà un "manifest" en què detallarà els seus plans per a "restaurar la credibilitat i reconstruir la confiança" a la FIFA, l'òrgan encarregat de gestionar el futbol a nivell mundial i que engloba 209 federacions nacionals.

L'exjugador de l'Sporting de Lisboa, Barça, Reial Madrid i Inter de Milà va anunciar que es presentava el passat 28 de gener com a conseqüència del desprestigi en què, segons la seva opinió, s'ha vist abocada la institució durant els darrers anys.

Recolzat de forma oficial per la Federació Portuguesa de Futbol (FPF), Figo ha explicat que opta a la presidència per donar resposta a les "ganes de canvi" que percep, després de 17 anys consecutius de mandat del suís Joseph Blatter.

L'exfutbolista assegura tenir una "visió reformista" i ha defensat la necessitat que la FIFA treballi amb "més transparència" per recuperar el crèdit perdut. "Miro a la reputació de la FIFA en aquest moment i no m'agrada el que veig. El futbol mereix alguna cosa millor".

A més de Blatter, Figo també competirà en aquestes eleccions –programadas per al 28 i 29 de maig a Suïssa– amb el príncep jordà Ali Bin al Hussein i l'holandès Michael van Praag, president de la federació del seu país.

stats