FUTBOL
Esports Futbol 24/10/2013

Figo recorda que "cap esportista ha tingut un ambient en contra" al Camp Nou com el que ell va viure

El portuguès pronostica en una entrevista a la web 'Grada360' que el clàssic d'aquest dissabte acabarà 2-2

Efe
2 min

MadridEl portuguès Luis Figo, exdavanter del Barça i del Reial Madrid, ha pronosticat un empat a dos en el clàssic d'aquest dissabte i ha recordat que "mai un esportista en el món ha tingut un ambient amb tanta gent en contra" com el que ell va tenir en la seva primera visita com a madridista al Camp Nou, el novembre de l'any 2002.

"Aquest al final era un partit més en el qual jo intentava fer-ho bé. Segurament, com he dit moltes vegades, mai un esportista al món ha tingut un ambient com aquell amb tanta gent en contra. Però la pressió m'anava bé perquè em mantenia sempre despert i concentrat. El pitjor va ser el resultat, ja que vam perdre. Al final, allò passa i serveix per madurar i per aprendre més", va afirmar.

En una entrevista amb la web 'Grada360', Figo ha reconegut que la seva gran preocupació va ser que passés alguna cosa extraesportiva en aquell partit (el 23 de novembre de 2002), en què l'àrbitre va interrompre el matx pel llançament d'ampolles, boles de golf i de billar, telèfons mòbils i el cap d'un garrí quan ell anava a fer un servei de banda.

"La premsa local va escalfar molt el partit i estava preocupat per si passava alguna cosa extraesportiva. Per sort no va passar res, però sempre hi ha un boig i pot passar alguna cosa. Era el meu primer derbi i vulguis que no tots aquells que eren a l'altra banda eren els meus companys i amics. Era una sensació estranya però com a professional em vaig comportar tan bé com vaig poder", ha afirmat.

Qüestionat per la seva impressió davant el primer Barça-Reial Madrid d'aquesta temporada, Figo ha avançat que pronostica un empat a 2 i ha assegurat que, "als clàssics, ni el que arriba millor de forma té assegurada la victòria".

"Tot pot passar perquè crec que els nivells de concentració estan a un nivell més alt. Normalment qui no està tan bé en aquest moment estarà al màxim en aquest partit perquè no pot fallar tant, en aquest cas el Madrid", ha dit.

Figo ha parlat també sobre les diferències entre el seu compatriota Cristiano Ronaldo i l'argentí Leo Messi i ha considerat que "és tremendament complicat aturar qualsevol dels dos", encara que al primer és més difícil fer-ho "en profunditat" i al segon "en espais curts amb la pilota controlada".

stats