Futbol
Esports Futbol 04/08/2017

Futbolistes solidaris?

Juan Mata dona l'1% del seu salari al desenvolupament social i convida altres futbolistes a fer el mateix

Efe
2 min
Juan Mata dóna suport a 'Common Goal'

BarcelonaEl migcampista del Manchester United Juan Mata s'ha compromès a donar l'1% del seu salari a Common Goal, un fons col·lectiu que utilitza el futbol com a eina de canvi. El jugador fa una crida perquè la seva iniciativa sigui seguida per molts altres companys. En un comunicat enviat pel seu gabinet de comunicació, Juan Mata ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "definir una agenda social comuna per a tots els actors del món del futbol".

"Common Goal va més enllà de marques individuals i egos per aconseguir un impacte de més repercussió. En comprometre'ns a donar l'1%, vam crear una connexió intrínseca i sostenible entre el futbol com a indústria i el futbol com a eina per generar desenvolupament social sostenible", ha indicat.

Juan Mata ha assenyalat que "una de les primeres lliçons" que va aprendre gràcies al futbol va ser que "cal un equip per guanyar el partit". Per aquesta raó, pretén aconseguir que altres futbolistes, tant homes com dones, se sumin al compromís. "Creiem fermament en aquest lema en el terreny de joc, però no acostumem a veure-ho reflectit en l'àmbit del desenvolupament social, on abunden les iniciatives individuals. A través de Common Goal estem creant un espai per definir junts com el futbol pot contribuir al desenvolupament social sostenible", ha agregat.

Common Goal és una iniciativa de Streetfootballworld, una ONG que dona suport a més de 120 organitzacions de tot el món que utilitzen el futbol com a eina de canvi. Després del compromís de Juan Mata, Streetfootballworld està en el procés de reclutar altres jugadors que formaran l'"11 inicial", l'equip que liderarà el moviment comprometent-se a donar l'1% del seu salari al fons de Common Goal.

"Encara que Common Goal és una iniciativa que comença involucrant els jugadors de futbol, la seva visió a llarg termini és aconseguir que l'1% dels guanys generats per la indústria del futbol es destinin a organitzacions que utilitzen aquest esport per potenciar el desenvolupament social a les seves comunitats", ha apuntat l'organització.

Si és així, les donacions se situarien en "30 bilions de dòlars anuals". "Involucrar els jugadors és un bon punt de partida, ja que ells són les estrelles del futbol", ha explicat el director i fundador de Streetfootballworld, Jürgen Griesbeck. "Però aquest és només el primer pas d'un objectiu global. Imaginin la indústria del futbol en nom del desenvolupament social. Tots junts podem donar pas a una nova era per al futbol i integrar en el seu ADN un significat molt més profund", ha dit.

Els aficionats també podran donar suport al moviment a través de la pàgina web 'www.common-goal.org'.

stats