Superlliga
Esports Futbol 08/05/2011

L'Espanyol no pot amb un Rayo molt intens i torna a perdre la Superlliga (1-2)

Les periquites s'han avançat aviat en el marcador amb un gol d'Ane al minut 5, però de seguida el Rayo, molt concentrat en defensa, ha capgirat la pauta del partit fins a remuntar, amb gols de Sonia al 15' i Jenni al 70'

Erika supera Jenni per velocitat.

Sant Adrià del BesósEl Rayo Vallecano ha tornat a revalidar el títol de campiones de la Superlliga després de vèncer l'Espanyol per 1-2. Les noies d'Òscar Aja havien aconseguit un esperançador empat a dos gols a Vallecas, sobretot comptant que encara no havien perdut cap partit a casa en tota la temporada. Però, a vint minuts pel final, un gol de Jenni ha desfet el somni blanc-i-blau de jugar la Champions l'any que ve.

Ha començat molt bé el matx per a les periquites, que han vist com Ane ha rematat una bona centrada de Monforte al minut 5 per fer l'1-0. Però el Rayo de seguida ha deixat clar quin era el guió de partit. Plantat sobre el terreny de joc amb un ferri marcatge sobre Vero Boquete, la màxima referència ofensiva de l'Espanyol, una migcentre defensiva molt pendent de frenar les combinacions locals i dues puntes exigint en atac, el Rayo ha condicionat el joc de l'Espanyol. Taponada Boquete a dalt, les locals han patit per construir alguna jugada de perill. Massa conduccions, lenta circulació de pilota i desajustos entre línies a l'hora de pressionar.

Còmode el Rayo i amb molta agressivitat a la pilota dividida, ha aconseguit que el partit es jugués al ritme que li convenia. En una acció de descoordinació de la defensa periquita, Sonia ha batut per dalt a Mariajo per empatar el partit. Amb l'1-1, les madrilenyes han refermat la seva convicció en l'estil de partit proposat i l'Espanyol ha començat a evidenciar el seu nerviosisme. Les noies d'Aja no han trobat en cap moment la fórmula per alterar el rumb del partit i han jugat sempre contra remolc.

Al segon temps tampoc ha canviat massa el guió. Més sòlid el Rayo i reconfortat per la permissibilitat arbitral, ha gaudit d'alguna aproximació de perill, mentre que l'Espanyol amb prou feines s'ha apropat a la porteria d'Alicia. Han passat els minuts i, a vint del final i en una acció de córner, Jenni ha rematat al primer pal per fer el definitiu 1-2. Li ha faltat fe a l'Espanyol per aixecar el marcador i només al final, Willy, Vero i Vanesa han rondat el gol de l'empat que hagués portat la final a la pròrroga. No ha pogut ser i les periquites es queden sense títol, per segon any consecutiu.

La incògnita sobre el futur de la secció després d'aquesta dolorosa derrota ha fet més dramàtic el final per a les jugadores, que han viscut una nova decepció davant l'afició, com ja va passar la temporada passada. El projecte del femení en el club blanc-i-blau, després d'aquest fort cop, queda molt debilitat.