FUTBOL
Esports Futbol 17/07/2019

Investiguen una xarxa fraudulenta que comprava drets de futbolistes i finançava diversos clubs

Els exjugadors de l'Atlètic de Madrid Juanma López i Mariano Aguilar, principals investigats

Efe
2 min
Dos exjugadors de l'Atlètic de Madrid, entre els investigats per frau

MadridLa Guàrdia Civil i l'Agència Tributària investiguen un entramat societari que podria haver defraudat més de cinc milions a Hisenda a través d'un fons d'inversió amb seu a Malta que es dedicava a la compra de drets de futbolistes i al finançament de fitxatges i de clubs espanyols amb dificultats econòmiques.

Els exjugadors de l'Atlètic de Madrid Juanma López i Mariano Aguilar són els principals investigats en la trama que podria haver defraudat més de cinc milions a Hisenda a través d'un fons d'inversió del qual tots dos són representants. L'operació Dean, com ha sigut batejada, centra les indagacions en el fons d'inversió Doyen Sports Investment Limited i investiga el seu administrador, Nelio Freire Lucas, per un delicte contra la hisenda pública. Per aquest mateix delicte i per un altre de blanqueig de capitals també estan sent investigats els exfutbolistes Mariano Aguilar i Juan Manuel López, així com a la parella d'aquest últim, Rocío del Carmen Sánchez, i el germà d'Aguilar.

Segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil, agents de la Unitat Central Operativa (UCO) al costat de personal de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) de l'Agència Tributària estan desenvolupant diverses actuacions a Madrid, Alacant, València, Astúries, Sevilla, Cadis, Granada, Múrcia i les Balears.

Els escorcolls estan dirigits pel jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional després que a principis del 2018 s'iniciaran les indagacions sobre les operacions d'aquest fons d'inversió constituït el 2011 a Malta. Les activitats d'aquest fons, ja clausurat, van consistir en la compra de drets econòmics de jugadors de futbol amb projecció, i perseguien aconseguir plusvàlues amb els seus traspassos a tercers equips. A més, va finançar fitxatges i va facilitar liquiditat a clubs de futbol espanyols amb dificultats econòmiques, tot plegat amb l'assessorament de diversos bufets d'advocats.

Per a la comissió dels fraus detectats s'ha utilitzat una complexa estructura societària que hauria permès ocultar els beneficis dels préstecs i de la venda dels drets econòmics dels jugadors de futbol. La quantitat suposadament defraudada a Hisenda es xifra en més de 5 milions d'euros.

stats