Futbol Femení
Esports Futbol 20/06/2015

Les internacionals espanyoles insisteixen a exigir "un canvi" a la Federació però Quereda es nega a dimitir

El seleccionador de futbol femení es mostra "dolgut" amb el comunicat emès per les seves jugadores, que refermen la seva postura en aterrar a Madrid

Natalia Arroyo / Efe
2 min
Les jugadores de la selecció espanyola de futbol s'animen abans de jugar contra Corea del Sud / GETTY

BarcelonaDesprés de caure eliminades del Mundial de Canadà, la selecció espanyola femenina de futbol ja és a Madrid, on ha aterrat aquest dissabte en dos torns, en mig d'una forta crisi que divideix vestidor i cos tècnic, i que fins i tot ha derivat en un contundent comunicat de les 23 internacionals demanant un "canvi" a la Federació Espanyola de Futbol. El retorn a Espanya no ha calmat els ànims i, de fet, anuncien pròximes hores encara més remogudes. El seleccionador Ignacio Quereda ha declarat davant dels mitjans de comunicació que no dimitirà i referma la seva actuació per arribar en condicions a la cita mundialista. "Estic bastant dolgut i sorprès amb el comunicat perquè crec que no és cert. El problema de l'eliminació ha sigut que la pilota no ha entrat. Si volem tirar pilotes fora i trobar una altra justificació, fem el que vulgueu", ha afirmat, deixant clar que encara que estigui a punt de fer 65 anys i que porti 27 anys al càrrec, no és moment de jubilar-se. "Estic a disposició de la Federació. Ella serà la que hagi de valorar si és l'hora de fer un canvi o no", ha conclòs.

Ignacio Quereda, seleccionador espanyol de futbol femení / GETTY

Les jugadores, d'altra banda, han aprofitat l'expectació a l'aeroport de Barajas per repetir el seu discurs contra l'actual 'staff'. "Estem unides i anirem fins al final. Hem explicat el que pensem i veurem què passa ara", ha manifestat Natalia Pablos, davantera de l'Arsenal Ladies. La portera Ainhoa Tirapu també ha sigut dura en dir-hi la seva: "Creiem que aquesta etapa s'ha acabat i que és el final d'un cicle. Moltes portem molt de temps aquí i creiem que un canvi ens vindria bé". La jugadora de l'Athletic admet que el vestidor ha fet autocrítica, "perquè no tot s'ha fet bé" però creu que "hi ha coses que escapen del control i podrien millorar-se".

És l'últim moviment d'un episodi que encara durarà, i que va arrencar després de la derrota contra Corea del Sud, que va certificar l'adéu d'Espanya al Mundial. El creuament de declaracions ha sacsejat l'ambient des de dijous, quan la capitana Vero Boquete va fer de portaveu del grup a diferents ràdios estatals per manifestar una primera crítica a la preparació que s'havia organitzat des de la Federació espanyola de Futbol. A l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas, la gallega ha tornat a reclamar "un projecte seriós" a la RFEF. "Durant molt de temps, les il·lusions han tapat molts forats, uns que eren molt grans. És el moment que tots assumim la nostra part [de culpa] i que es marqui un camí, unes pautes i es construeixi un bon projecte", ha comentat, després de reiterar que els punts de vista de la plantilla i els entrenadors "és molt diferent".

stats