Esports Futbol 14/03/2016

Koeman: "Pagaria per entrenar els jugadors del Barça"

L'exjugador holandès reconeix en una entrevista a la Cadena SER que el 2003 va ser prop de convertir-se en entrenador del Barç

R.r.
2 min
Koeman i Cruyff, a una llotja privada de l'Amsterdam Arena

BarcelonaL'exjugador holandès del Barça Ronald Koeman ha explicat en una entrevista al programa 'Què t'hi jugues!' de la Cadena SER que pagaria "per entrenar als jugadors del Barça". "No se'ls ha d'ensenyar res, saben perfectament el que han de fer. L'únic és intentar que juguin junts i es respectin, i això ho ha aconseguit Luis Enrique", ha comentat l'actual entrenador del Southampton, actual setè classificat de la Premier League anglesa.

En l'entrevista, Koeman apunta que "és quasi impossible guanyar aquest Barça" per la "fam" que, assegura, encara tenen els jugadors. L'holandès assenyala els diferents entrenadors que han tingut com una de les claus dels èxits recents dels blaugranes. Una de les principals curiositats que ha revelat, ha estat el fet que va ser a prop d'entrenar el Barça ara fa 13 anys. "El 2003, Laporta em va voler fitxar, però el Barça no va arribar a un acord amb l'Ajax i es va fitxar a Frank Rijkaard", ha recordat, amb un to d'entre broma i lament perquè ha afegit que "la història del club i meva seria una altra".

Treu ferro als errors en els llançaments de penals

Koeman també ha parlat sobre els errors del Barça aquesta temporada des del punt de penal, des d'on ell era un autèntic especialista. "És important la qualitat del jugador que el tira, que tingui el cap fred", ha apuntat el tècnic, que ha restat importància al fet que n'hagin errat diversos: "No cal preocupar-se'n perquè generen moltes ocasions per marcar. Si no fos així, els penals serien molt importants". L'holandès també ha apuntat que, en els moments importants, no creu que els fallin.

L'holandès també era un especialista d'un altre tipus de jugada d'estratègia, les faltes. "Segur que Messi superarà els meus 25 gols de falta, i espero que així sigui perquè significarà que el Barça segueix guanyant".

Sobre el seu pas pel Southampton, Koeman n'ha destacat que una de les claus de l'èxit del seu equip és mantenir una idea de joc. "No és bo canviar de criteri cada setmana, cal estar convençut de com vols jugar, i al meu equip li agrada tenir la pilota i dominar", ha relatat.

El record de la primera Copa d'Europa blaugrana

Koeman també s'ha referit a la consecució de la primera Copa d'Europa del Barça, el 1992 a l'antic estadi de Wembley. "Va ser especial, al ser la primera va ser diferent", ha matisat el tècnic, que ha corroborat la certesa de la cèlebre frase de Cruyff —"sortiu i disfruteu"—. "Johan sabia que sense gaudir no es pot guanyar una Copa d'Europa, depèn molt de l'ambient de l'equip".

A més, l'holandès ha afegit que en l'entrenament previ a aquell partit havien assajat les faltes, però no de la manera com la van xutar a la final. "Al final ho van fer així perquè se'ns va passar pel cap durant el partit", ha conclòs.

"En el entranamiento previo al partido practicamos faltas, pero no de la manera que la chutamos al final. Lo hicimos así porque nos pasó por la cabeza durante el partido, pero no lo habíamos ensayado así".

stats