Espanyol
Esports Futbol 16/02/2014

L'Espanyol assalta el nou San Mamés (1-2)

Colotto i Sergio García fan inútil el gol de Gurpegi i condemnen l'Athletic a la seva primera derrota en Lliga al nou estadi

Sergio García xuta davant Gurpegi / EFE

BarcelonaL'Espanyol ha provocat la primera derrota de l'Athletic al nou San Mamés (1-2). Amb un desplegament físic absolut, tot passió, l'equip periquito ha embrutat el nou estadi basc, que es conservava verge de derrotes en Lliga des de la seva inauguració. Colotto ha desfet l’empat amb què Gurpegi havia neutralitzat el gol de Sergio García al començament del partit. Els periquitos, al contraatac, han pogut fer més contundent el cop de puny a Bilbao, on aquest diumenge han sumat tres punts que els deixen més a prop d’Europa que del descens.

El duel ha començat amb un aire d’inconsciència en què el conjunt de Javier Aguirre se sent còmode. Pilotes dividides, defenses obertes, lluites aèries. Joc vertiginós, camp per córrer, futbol d’àrea a àrea. Qui més ràpid s’hi ha adaptat ha sigut l’Espanyol, que ha donat el primer ensurt amb un xut de Sergio García que Gorka ha refusat a córner amb una mà al pal curt. Ha sigut l’avís del que vindria només tres minuts després. El de Bon Pastor ha rebut una pilota entre centrals, ha trepitjat l'àrea i ha batut el porter basc amb un xut creuat i ras.

El 0-1 no ha canviat les intencions i l'Espanyol ha seguit tutejant un Athletic que se sentia incòmode, incapaç de treure's de sobre la pressió periquita. Aduriz, de cap, ha estavellat una rematada al pal que ha sorprès Kiko Casilla, que poc després ha hagut de volar per evitar que Rico empatés, també de cap.

Stuani, després d'una jugada al primer toc de l'equip, també ha enviat una rematada al pal i, abans del descans, Héctor Moreno ha estat a punt de culminar un ràpid contratac.

A la represa, Valverde ha intentat sacsejar el seu mig del camp per intentar que es notés menys l’absència del sancionat Iturraspe. Sense temps per medir si havia tingut efecte, Gurpegi ha empatat després d’una falta mil·limètricament picada per Ibai Gómez.

Però l’Espanyol ha continuat jugant sense res a perdre i, deu minuts més tard, Colotto, gairebé sense voler, ha fet l’1-2 a la sortida d’un córner. Ha començat llavors la guerra per resistir que, fins i tot, ha apropat l'Espanyol a l’1-3 en un escenari de partit trencat que l'ha habilitat a un parell de bons contracops. Els d'Aguirre, concentrats i intensos, han defensat bé les centrades finals a l'àrea dels locals per confirmar la primera derrota en Lliga de l'Athletic a la seva nova llar.